Ara
Gümüşhane
Kapalı
-0°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
42,8357 %0.03
50,2370 %0.1
6.028,50 % 0,94

Harşit Çayı Buz Tuttu

Türkiye’nin En Hızlı Akan Çaylarından Harşit Çayı Kısım Kısım Dondu

1159
Gösterim
Gümüşhane’den doğarak Karadeniz’e dökülen ve Türkiye’nin en hızlı akan çaylarından olan Harşit Çayının bazı kesimleri tamamen buz tuttu.

Gümüşhane’de geçtiğimiz haftalarda etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen soğuk hava dalgasıyla birlikte yüksek köylerdeki yan derelerin ardından Türkiye’nin en hızlı akan çaylarından olan 160 kilometre uzunluğundaki Harşit Çayının Gümüşhane şehir geçişindeki bazı bölümleri buz tuttu.

Harşit Çayının buz tutmasının hava sıcaklığının geceleri eksi 15 derecelere kadar düştüğü Gümüşhane’de havanın ne kadar soğuduğunun bir göstergesi olduğunu ifade eden Hamza Kural (44), İnönü ve Karşıyaka mahallesi arasında ki kesimde Harşit Çayının buz tuttuğunu söyledi. Kural, “Yine de buna da şükür. Erzurum’da eksi 30, Ağrı’da eksi 32, 33’leri görüyor insanlar. Gündüzleri güneşin etkisi ile biraz ısınıyor hava.” dedi.

Harşit Çayının önceki yıllarda da buz tuttuğunu hatırlatan Kural, “Şehri ortadan ikiye bölerek derin bir vadi oluşturan Harşit çayı önceki yıllarda da buz tutuyordu ama bu yıl hem daha geniş çaplı hem de daha uzun süreli buz oldu.” diye konuştu.
Harşit Çayı Buz Tuttu 1
1 / 5
Harşit Çayı Buz Tuttu 2
2 / 5
Harşit Çayı Buz Tuttu 3
3 / 5
Harşit Çayı Buz Tuttu 4
4 / 5
Harşit Çayı Buz Tuttu 5
5 / 5
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *