Hasat paralarını Yunus Emre’ye bağışladılar

Gümüşhane’nin Şiran ilçesine geçimlerini tarım ve hayvancılıkla sağlayan Sarıca köylüleri arpa ve buğday hasatlarının parasını Yunus Emre’ye can olsun diye kampanya hesabına aktardı.

Hasat paralarını Yunus Emre’ye bağışladılar

Yaklaşık bir yıllık alın teri ve emeklerin ardından hasat yapan Sarıca köylüleri, Gümüşhane’de ölümcül kas hastalığı olan ve kentin her noktasının yaşatmak için harekete geçtiği 6 aylık SMA Tip-1 hastası Yunus Emre Kaçan’ı unutmadı.

Köy sakinlerinden Vehbi Kılıç ve arkadaşlarının girişimleriyle SMA hastası Yunus Emre bebek için Sarıca köyünden bağış olarak buğday vermek isteyen vatandaşların yeni hasat ettikleri buğday ve arpalarını satarak bedelini Yunus Emre bebek için açılan Valilik onaylı hesaba aktardı.

Arpa ve buğdayı olmayan vatandaşların da para yardımı yaptığı kampanyada köylüler 6 bin 540 lira topladı.

Traktörleriyle Kelkit’e götürdükleri arpa ve buğdayları satan köylüler ardına konuşan Vehbi Kılıç, köylerinde tarımla uğraşan hemen herkesin Yunus Emre bebeğin yaşamasına katkı sağlamak için elinden geleni yaptığı belirterek katkı sanan herkese teşekkür etti ve ihtiyaç olan tutarın biran önce toplanarak Yunus Emre bebeğin sağlığına kavuşmasını diledi.

Bakımı çok zahmetli ve tedavisi çok pahalı olan hastalıkla mücadele eden Yunus Emre bebek, daha 2 aylıkken elleri içeri çekildi ve göğüs kafesi çöktü. Hastalığın pençesinde makinelere bağlı yaşamını sürdüren Yunus Emre bebeğin tedavisi ve diğer masrafları için bugünkü kurla gerekli olan 31,5 milyon TL’nin toplanması için gerek kurumsal gerek bireysel olarak farkındalık etkinlikleri devam ediyor.

Ölümcül kas hastalığı olarak da bilinen ve nadir görülen Spinal Müsküler Atrofi (SMA) Tip-1 teşhisi konulan 6 aylık Yunus Emre Kaçan’a destek olmak için dün Karaer Mahallesi Zafer Caddesinde faaliyet gösteren Nostalji Çay Evinde Gümüş Doğan Yöresel Ürünler firması işbirliğinde gün boyu yapılan gözlemeler ve satılacak çaylardan elde edilen 8 bin 555 TL gelir Yunus Emre’ye bağışlandı.

Yunus Emre bebek için hem yurt içinde hem de yurt dışında başlatılan kampanyada yurtiçinden TL hesabı için Ziraat Bankası Gümüşhane şubesinde açılan TR60 0001 0090 1022 4526 2050 01, Dolar bağışı için TR76 0001 0090 1022 4526 2050 04 ve EURO bağışı için TR33 0001 0090 1022 4526 2050 02 ibanlarına, yurtdışından bağış yapmak isteyenler için Alıcı : SMA KIDS  NL56BUNQ2070504409 ve SWIFT / BIC CODU BUNQNL2A numaralı hesaplara bağışta bulunabilirsiniz.

Bu hastalığın tedavisi yalnızca ABD ve Dubai’de “Zolgensma” adı verilen gen terapisiyle yapılabiliyor. Yunus Emre bebek için Dubai’de süreç başlatıldı fakat bu ilacın fiyatı oldukça yüksek bir tutarda. Yaklaşık 2 milyon dolarlık ilaç masrafı için bağışlanacak her kuruş yaşam mücadelesi veren bebeğimize nefes olacak. Hep birlikte yavrumuzu anne babasının kucağına bağışlayalım, ikinci kez evlat acısı yaşamalarına izin vermeyelim. Zaman, en büyük düşmanımız. 

Ülke genelinde resmi kayıtlara göre yaşayan 500 bin Gümüşhaneliden 250 bini 150 TL bağışlasa 6 aylık Yunus Emre kurtulacak.

Türk Telekom ve Vodafone kullanıcıları YUNUS yazıp 6729’a göndererek 20 TL bağışta bulunabiliyor.

ilgili haber/ler:

YORUM EKLE
YORUMLAR
Helal olsun
Helal olsun - 2 yıl Önce

Helal olsun

Ekim
Ekim - 2 yıl Önce

Gerçekten çok uzgunum

SIRADAKİ HABER