Hasta sayısı nüfusu solladı

Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini 2015 yılında yaklaşık 70 bin hastaya hizmet verdi.

Hasta sayısı nüfusu solladı
Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini 2015 yılında yaklaşık 70 bin hastaya hizmet verdi.

Gümüşhane Şehit Ebe Kevser Ceylan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Yunus Yalçın, Ağız ve Diş Sağlığı merkezinin yaptığı hizmetlerle ilgili Gümüşkoza Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 1 periodontolog olmak üzere toplam 20 diş hekimi ile 19 klinikle hizmet verdiklerini ifade eden Yalçın, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezini günde ortalama 300 civarında hastanın ziyaret ettiğini ve bu sayının bir yılda 60-70 bine ulaştığını söyledi.

“OTEL KONFORUNDA HİZMET VERİYORUZ”

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin bütün alanlarında yapılan düzenlemeler ile sunulan hizmetlerin, hastaların ve çalışanların güvenliğini ve memnuniyetini artırmaya yönelik olarak hazırlandığını kaydeden Yalçın,  “Ağız ve Diş Sağlığı hizmetlerine insanlar çok daha rahat ulaşabiliyor günlük her hekimin ortalama 15 20  hastası oluyor. Hemen hemen her hastaya ideal zaman ayrılıyor. Hiçbir hastada bekleme diye bir şey söz konusu değil. Bekleme alanlarımız çok rahat. Hastalarımız televizyonlarını izliyorlar, gazetelerini okuyorlar. Otel konforunda işlemlerini yaptırıp kurumdan ayrılıyorlar. Hastalarımızın da çalışanlarımızın da memnuniyeti çok yüksek. İkisi birbirini zaten desteklediği için başarılı bir sistem yürütüyoruz. Elimizden gelen gayreti hemşerilerimize, şehrimize gösteriyoruz. Bütün personelimizle çalışanlarımızla, hekimlerimizle bir takım ruhuyla çalışıyoruz uyumlu bir çalışma ortamımız var buda başarıyı getiriyor.Çalışanlarımızın fikirlerine değer veriyor mutabık olduklarımızı uyguluyoruz . Çalışan memnuniyeti olduğu zaman hasta memnuniyeti kendiliğinden geliyor” ifadelerini kullandı.

“SEVKLERİMİZ OLDUKÇA AZALDI”

Uzmanlık alanı dışında il dışına hasta sevklerinin olmadığını belirten Yalçın, “Hastalarımıza sunabileceğimiz bütün hizmetleri merkezimizde sunmaktayız. Hastalarımız da bizlerde bu durumdan çok memnunuz” şeklinde konuştu.

“SAĞLIK HİZMETİNİ HASTALARIMIZIN EVİNE GÖTÜRÜYORUZ”

Sağlık Bakanlığının başlatmış olduğu evde sağlık hizmetleri kapsamında Gümüşhane’de başarılı çalışmalar yaptıklarını kaydeden Yalçın, “Evde sağlık hizmetleri birimimiz yatağa bağımlı hastalarımıza ağız içi muayene, diş çekimi, protez vb hizmetleri sunmaktadır. Evde Sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlarımız direkt olarak kurumumuza ya da aile hekimlerimiz üzerinden bize ulaşıyorlar. Biz de ekibimizle birlikte hastamıza ulaşarak hizmet sağlıyoruz.  Hastalarımız ve hasta yakınlarımızın memnuniyetini artıran insan onuruna yakışan bir hizmet bu hizmeti sunmaktan ben ve arkadaşlarım memnuniyet duyuyoruz” dedi.

“ENGELLİ HASTALARIMIZIN TEDAVİLERİNİ İDEAL ŞARTLARA YAPIYORUZ”

Engelli hastalara yönelik de hizmet verdiklerini ifade eden Yalçın, “Klinik şartlarında tedavisini yapamadığımız engelli hastaların tamamını Gümüşhane Devlet Hastanemizle ortak çalışarak ameliyathane ortamında, ideal şartlarda tedavilerini yaptırıyoruz. Hasta ve hasta yakınlarımız bu uygulamadan memnun kalıyorlar. 3-4 senedir bunu çok başarılı şekilde uyguluyoruz. Her yıl 20-30 tane hastanın diş tedavisiyle ilgili işlemlerini bu şekilde yürütüyoruz. Burada Gümüşhane Devlet Hastanemizin yönetimine ve ekibine teşekkür ediyorum bize bu hizmetleri sunarken çok destek veriyorlar” ifadelerini kullandı.

“RÖNTGEN İŞLEMLERİMİZİ DİJİTAL ORTAMDA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Bu yıl genel sekreterliğin desteğiyle röntgen işlemlerinin tamamını dijitale geçirdiklerini belirten Yalçın, “Merkezimizde artık dijital görüntüleme sistemi kullanılmaktadır. Bu sistemle çekilen röntgenlerin görüntüleri anında ilgili kliniğin monitörüne aktarılmakta ve arşivlenmektedir. Hastalarımızın Merkezimize başvurularında daha önce çektirdikleri filmlerine diş hekimlerimiz çok rahat sanal olarak ulaşarak teşhis ve tedavi uygulamalarını yapabiliyor” dedi.

Yeni açılan çocuk diş kliniğinin de önemli bir boşluğu doldurduğunu ifade eden Yalçın, Bu kliniğe hastaların yoğun ilgisi var. Hastalar açısından da, bizim açımızdan da iyi bir uygulama oldu. Çocuk hastalarımız bekleme alanında çizgi film izleyerek konusunda uzman diş hekimi ve personelimize tedavisini yaptırarak kurumdan mutlu bir şekilde ayrılmakta bu durum ebeveynlerini de rahatlattı. Çocuklarını diş tedavisi için daha kolay ikna edebiliyorlar” şeklinde konuştu.

“OKULLARIMIZIN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI TARAMALARINI YAPIYORUZ”

Gümüşhane merkezdeki bütün okulların taramalarını, koruyucu ağız ve diş sağlığı uygulamalarını yaptıklarını ifade eden Yalçın, Zaman zaman okullara giderek ağız ve diş sağlığı taramalarını yapıyoruz. Öğrencilerde tespit etmiş olduğumuz her türlü dolgu, kanama tedavisi, protez işlemi ile ilgili işlemlerini burada uyguluyoruz. Çalışmalarımızda Genel Sekreterimiz Yrd.Doç.Dr. Özgür Çelebi  bize her zaman  çok büyük destek oluyor kendisine ve kurumumuza merkezimiz adına teşekkür ediyorum. Merkezimiz dişhekimlerimize ve personelimize bu güzel çalışmaları insanımıza sunmamızda göstermiş oldukları özverili katkılarından dolayı da buradan bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi

Son olarak Ağız ve Diş Sağlığı konusunda da hastalara tavsiyelerde bulunan Yalçın, “Ağız ve diş sağlığı konusunda hastalarımıza en çok tavsiye ettiğimiz şey düzenli olarak dişlerini günde iki kez etkili fırçalamaları yılda iki defa diş hekimini ziyaret ederek kontrollerini yaptırmaları. Bu ikisini önemli buluyoruz. Hastalarımıza sürekli bu konuda telkinde bulunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Kaynağı: Gümüşkoza Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER