Hatimle teravih Sadullah Efendi camiinde kılınacak

Gümüşhane İl Müftüsü Ercan Aksu, bu yıl Ramazan ayında hatimle teravih namazının Sadullah Efendi Camiinde (Daltaban) kılınacağını söyledi.

Hatimle teravih Sadullah Efendi camiinde kılınacak
Gümüşhane İl Müftüsü Ercan Aksu, bu yıl Ramazan ayında hatimle teravih namazının Sadullah Efendi Camiinde (Daltaban) kılınacağını söyledi.

Müftü Aksu, rahmet, bereket ve mağfiret iklimi olan Ramazan ayına erişmenin huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, 5 Haziran Pazar günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 6 Haziran Pazartesi günü tutulacak ilk oruç ile Ramazan ayının başlayacağını söyledi.

“GELİN GÖNÜLLER YAPALIM BU RAMAZAN VE HER ZAMAN”

Diyanet İşleri Başkanlığının her yıl Ramazan ayında bireysel ve toplumsal hayata ışık tutan önemli bir değeri kamuoyunun gündemine taşıdığını, konunun Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınarak toplumda bir duyarlılık ve farkındalık oluşması hedeflendiğini kaydeden Aksu, bu bağlamda bu yılın Ramazan temasının “Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirlendiğini ifade etti.

Kişinin öncelikle kendisine karşı dürüst ve saygılı olması, insana ve mahlûkata karşı aynı doğrultuda davranış sergilemesi; anne, baba, eş, çocuk, komşu, arkadaş, engelli, mülteci ve yetim başta olmak üzere toplumun bütün katmanlarına karşı insani ve örnek yaklaşım göstermesinin önem arz ettiğini dile getiren Aksu, “Yüce Kitabımızın model insan olarak takdim ettiği Peygamberimiz (s.a.s) affetmeyi seven, kimseyi incitmeyen, nezaket sahibi örnek bir şahsiyettir. Nitekim, Kur’an-ı Kerim’de onun bu özelliğinden övgüyle bahsedilir: “Andolsun ki Rasulullah, sizin için, Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı umanlar ve Allah’ı çok zikredenler için güzel bir örnektir”. (Ahzab, 33/21). Diğer taraftan Peygamberimiz (s.a.s) müminin şahsiyetini tanımlarken “Müslüman, kendisi ve başkaları ile iyi geçinen kişidir. Başkaları ile iyi geçinmeyen ve kendisi ile geçinilmeyen kişide hayır yoktur.” (Ahmet b. Hanbel, Müsned, II, 400); “Mümin canları ve malları hususunda insanların kendisinden emin oldukları kişidir.” (Tirmizî, İmân, 12) buyurarak gönül kırmanın, insanı incitmenin ona maddi ve manevi zarar vermenin olgun bir müminin tavrı olmayacağını açıkça ortaya koymaktadır. Yine Yüce Dinimiz İslam’da gerçek zenginliğin gönül zenginliği olduğu değişik vesilelerle dile getirilmiştir. Gerçek şu ki, gönülleri fethetmenin en müessir yolu insanlara değer vermek, onlara sevgi ve saygı ile muamele etmektir. İnsanlık ne zaman ki gönül dilini kaybetti, kıskançlık, bencillik ve adavet gibi insanı değersizleştiren olgulara mahkûm oldu. Ne zaman ki paylaşma, hoşgörü ve diğerkamlık gibi değerler semamızdan çekildi gönüller kuraklaştı, vicdani duygular köreldi. Nice gönüllerin kırıldığı, onurların zedelendiği, insani değerlerin örselendiği günümüzde insanı insan kılan gönlün keşfi ve fethi için birey ve toplum olarak topyekûn gayret etmemiz gerekmektedir” dedi.

RAMAZAN AYINDA GÜMÜŞHANE'DE İL MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILACAK FAALİYETLER

Bu itibarla İslam âlemi için Kutlu zaman dilimlerinden olan Ramazan ayında kırık gönüllerin onarılması, kardeşlik bağlarını ve ilişkiler yeniden daha güçlü bir şekilde kurmak gayesiyle “Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman” teması çerçevesinde Gümüşhane’de yapılacak olan faaliyetleri sıralayan Aksu, şunları söyledi:

“Hatimle Teravih Namazı Sadullah Efendi Camii’nde (Daltaban) kılınacaktır.

Kemaliye, Karşıyaka, Osmangazi Camileri başta olmak üzere bütün Camilerimizde Mukabele okunacaktır. Mukabele okuma saatleri Camilerin ilan Panolarında asılı olacaktır.

Kadir Gecesinde Hırka-i Şerif Ziyareti: Yeni Cami’de (Mordut), Sakal-ı Şerif Ziyareti Sultan Süleyman Han Ulu Camii (Süleymaniye) ve Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Camii’nde yapılacaktır. 

Kadir Gecesi Sabaha Kadar Açık olacak Camii: Kemaliye Camii.

Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Bu Ramazan Ayında belirlenen asgari Sadaka-i Fıtır (Fitre) miktarı: 15 TL’dir

Bu vesile ile Mübarek Ramazan ayının Gümüşhane’mize, Ülkemize, İslam Alemine ve bütün insanlığa hayırlar ve bereketler getirmesini Yüce Allah'tan dilerim.”
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2016, 00:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER