Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Gümüşhane temsilcileri belli oldu

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Gümüşhane’yi temsil edecek olan asil ve yedek üyelerin seçimi gerçekleştirildi.

Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Gümüşhane temsilcileri belli oldu

Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in doğal üye olduğu seçimlerde Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir ve Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler, Türkiye Belediyeler Birliği’ne Meclis Üyesi olarak seçildi.

Gümüşhane Belediyesi Binasında gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer’in açılış konuşmasıyla başlayan üye seçimi toplantısı, Başer’in, ilçe belediye başkanlarının, belde belediye başkanlarının ve belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  

Türkiye Belediyeler Birliği tüzüğü gereği 2 kâtip üye ve bir başkandan oluşan divana Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer başkanlık etti. Kâtip üyeliğini ise Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir ve Köse Belediye Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Bayrakcı yaptı. 

Türkiye Belediyeler Birliği’nin mevzuatına göre il belediye başkanlarının Türkiye Belediyeler Birliği’nin doğal üyesi olması nedeniyle Gümüşhane Belediye Başkanı Vedat Soner Başer seçime girmedi. 

Kapalı oylama şeklinde yapılan seçimlerde 23 oy kullanıldı. Kullanılan oylamada Evren Evrim Özdemir 23 oy, Ünal Yılmaz 23 oy, Turgay Kesler 23 oy şeklinde sonuçlandı. Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Gümüşhane’yi temsil edecek asil üyeler Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir olarak seçildi. Köse Belediye Başkanı Turgay Kesler ise yedek üye olarak seçildi. 

Programda konuşan Başkan Başer, Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi’nde Gümüşhane’yi temsil etmek üzere seçilen tüm üyeleri tebrik ederek “Şahsımın doğal üye olduğu Türkiye Belediyeler Birliği'nde; şehrimizi temsil edecek diğer üyelerimizin seçimini gerçekleştirdik. Bu önemli görev için seçilen Belediye Başkanlarımızı tebrik ediyor, bu seçimin hem şehrimiz hem de ülkemiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bizler burada malumunuz üzre tamamımız Cumhur İttifakına üye partilerden oluşmaktayız. Bu seçim çoğunlukla yapılabilirdi. Yani 2 üyemizi de Milliyetçi Hareket Partisi’nden de seçebilirdik. Ama gerek İl Teşkilatlarımız gerek Milletvekillerimiz ve gerekse Genel Merkezlerimizin anlaşması doğrultusunda bu şekilde hareket ettik. 2 üyenin bir tanesini Milliyetçi Hareket Partisi'nden diğer bir tanesinde Ak Parti'den seçtik. Bu konuda partilerimizin mutabakatı var. Bunu öncelikle herkesin bilmesini isterim. Bizler Milliyetçi Hareket Partisi olarak Torul Belediyemizi uygun gördük, önerdik. Ak Parti’nin de bize bildirdiği belediye Kelkit Belediyesi oldu. Almış olduğumuz bu kararın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah Türkiye Belediyeler Birliği'nde Gümüşhane’miz, seçilen arkadaşlarımız ve şahsım ile beraber en iyi şekilde temsil edilecektir. Yeni seçilen temsilcilerimizin, şehrimizin ve hemşehrilerimizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vereceğine, sorunları çözme konusunda etkin adımlar atacağına yürekten inanıyorum. Şehrimize Türkiye Belediyeler Birliği kurumunda alınabilecek bütün destekler noktasında dördümüz hiçbir belediyeyi ayırmadan gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Gerekli gayreti göstereceğiz ve alabildiğimiz destekleri en üst noktada alıp inşallah şehrimizin, tüm ilçelerine tüm beldelerine ve şehir merkezine aktarmış olacağız. Bu vesile ile herkese çok çok teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin inşallah” dedi.

Program Gümüşhane Belediyesi tarafından yapılan ikramlarla son buldu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER