'Havaalanı Projesi ve Zigana Tüneli Hızla Tamamlanacak'

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane’nin yıllardan beri beklediği projeleri bir an önce başlatabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

'Havaalanı Projesi ve Zigana Tüneli Hızla Tamamlanacak'
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane’nin yıllardan beri beklediği projeleri bir an önce başlatabilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Milletvekili Üstün, Gümüşhane’nin büyük proje ve büyük yatırım olarak beklediği, Havaalanı, Zigana tüneli, Gümüşhane Çevre Yolu,  Pekün Tüneli ve geçtiğimiz yıldan itibaren Milletvekili Feramuz Üstün’ün Türkiye genelinde gündeme getirdiği acemi birliklerin büyükşehirlerden gelişmekte olan şehirlere taşınması projesi kapsamında Gümüşhane ve Bayburt illerine Acemi Birliği kurulması projelerinin önemle takip edildiğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından Gümüşhane’ye yapılacak projelerin son durumu ve yapılan projelerin hızlandırılması amacı ile Bakan Lütfi Elvan’ı ziyaret eden Milletvekili Üstün, ziyaretten sonra sevindirici açıklamalarda bulundu.

Milletvekili Üstün, Gümüşhane’nin merakla beklediği projelerin tamamıyla ilgili Bakan Elvan ve Bakanlık üst düzey görevlileriyle görüşmeleri gerçekleştirdiklerini belirterek, “Havaalanı konusu, Zigana Tüneli, Demiryolu Projesi, Pekün Tüneli, İkisu Şiran yolunun tamamlanması ve Tersun Dağı Tünelinin yapılması bizim önceliğimizdir.” dedi.

“HAVAALANI İLE İLGİLİ HEYET GÖNDERİLİYOR”

Ulaştırma Bakanı Elvan’ın Gümüşhane ye yapılacak olan havaalanı çalışmalarının hızlandırılması için bir ekip oluşturularak Gümüşhane’ye gönderilmesi talimatı verdiğini kaydeden Üstün, heyetin yakın bir zamanda Gümüşhane’ye geleceğini ve gerekli çalışmaları yerinde yapacağını söyledi.

“ZİGANA TÜNELİ YAPIM İHALESİ YIL SONUNA DOĞRU YAPILACAK”

Milletvekili Üstün, tarihi İpek Yolu güzergahında,Trabzon-Gümüşhane-Bayburt-Aşkale ana arterinde Kuzey ile Güneyi Birleştirecek olan Zigana Tünelinin Projesinin de tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, Ulaştırma Bakanı Elvan’ın verdiği talimatla Zigana Tünelinin yapım ihalesinin yıl sonuna doğru yapılacağının da müjdesini verdi.

“PEKÜN TÜNELİ PROJE İHALE SÜRECİNDE”

Son zamanlar da yapılmayacak mı diye suni gündem oluşturulan Pekün Tüneliyle ilgili açıklama da yapan Milletvekili Üstün, şöyle konuştu: “Birileri bu işler olmaz, yapılmıyor vs. gibi olumsuzluklarla kasıtlı bir dedikodunun içerisinde olabilirler. Benin bu yararı olmayan dedikodu diyeceğimiz türden konuların içerisinde olmam mümkün değil. Biz işimizin ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu sebeple de takiplerimizi canla başla yapıyoruz. Allah’ın izniyle, 2012 yılında İnkişaf Planı onaylanan Pekün Tünelinin projesi ihale süreci devam etmektedir. Projenin tamamlanmasının ardından inşaat ihalesi yapılacak olan Pekün Tüneli, yatırım programındadır. Dolayısı ile yapılmaması gibi bir durum söz konusu değildir.”

Milletvekili Üstün, Gümüşhane’ye yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak olan bütün yatırımların her zaman her aşamada en hızlı bir şekilde vatandaşlara hizmete sunulması için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, bu anlamda yatırımların Gümüşhane’ye ve Gümüşhanelilere hayırlı olmasını diledi.
Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER