Hayati İnanç Gümüşhane’de gönüllere dokundu

Divan edebiyatının yaşayan abidelerinden birisi olan avukat, yazar, şair Hayati İnanç’ın “Hayata Şiirden Bakmak” konulu söyleşisi yoğun ilgi nedeniyle izdihama neden oldu.

Hayati İnanç Gümüşhane’de gönüllere dokundu

Gümüşhane Belediyesi tarafından düzenlenen ve Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program yoğun ilgi gördü.

Salondaki 756 koltuğun tamamının dolduğu programda salonun ara boşlukları, koridorları ve sahnenin büyük bir kısmı da izleyiciyle doldu.

İlmiyle, muhabbetiyle, sözüyle gönülleri mest eden Hayati İnanç’ı Gümüşhane’ye bizzat davet eden Belediye Başkanı Ercan Çimen’in acil olarak il dışına çıkması nedeniyle yerine vekaleten Belediye Başkan Vekili Duygu Sena Kurt’un katıldığı programda neredeyse tamamı gençlerden oluşan kitleye 1,5 saat boyunca hitap eden İnanç, geçmişin ibret dolu yaşanmışlıklarından örnekler aktararak toplumun güncel sorunları üzerine değerlendirmeler yaptı.

“Hiçbir şeyi tam manasıyla yaşamaya dünya yetmez”

Katılımcıların ruhuna dokunan şiirler de seslendiren İnanç, “Mutluluk nedir? Sevmek nedir? Özlemek nedir? öğrenirsin ama bütün bunları kamil manada yaşayacağın yer burası değil. Hiçbir şeyi tam manasıyla yaşamaya dünya yetmez. Sonsuz bir hayata göre yaratıldık sonlu dünya bize elbette yetmez” ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Belediye Başkan Vekili Duygu Kurt, Hayati İnanç’a günün anısına plaket takdim ederek, kendisi ve salonu dolduran herkesin Hayati İnanç’ın anlattıklarından istifade ettiğini zaten salonun halinin de Hayati İnanç’a olan teveccühü gösterdiğini belirterek bu tür programların devam edeceğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER