Hayati İnanç’tan “Can veren pervaneler” söyleşisi

Divan edebiyatının yaşayan abidelerinden birisi olan şair, yazar ve Avukat Hayati İnanç “Can veren pervaneler” konulu söyleşisi için Gümüşhane’ye geldi.

Hayati İnanç’tan “Can veren pervaneler” söyleşisi

Gümüşhane Belediyesi tarafından düzenlenen ve Gümüşhane Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen program genç-yaşlı tüm kesimlerden yoğun ilgi gördü.

İlmiyle, muhabbetiyle, sözüyle gönülleri mest eden Hayati İnanç’ı Gümüşhane’ye davet eden Belediye Başkanı Ercan Çimen, programda yaptığı konuşmada Gümüşhane Belediyesi olarak her zaman buna benzer programlar düzenlediklerini hatırlattı.

Etkinlikler kapsamında 29 Şubat’ta Serdar Tuncer, 5 Mart’ta da Nurullah Genç’le benzer programlar yapacaklarını kaydeden Başkan Çimen, “Sizlerden aldığımız görüşler ve istişareler sonucunda bu önemli isimleri sizlerle buluşturuyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlara ve bugün bu salonu dolduran tüm hemşehrilerime, vatandaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“Bugün sorumluluğum ve heyecanım 2014’ten kat kat fazla”

10 yıl önce “Gelin şu Gümüşhane'nin kaderini değiştirelim” çağrısına kulak veren hemşehrileri sayesinde Belediye Başkanı seçildiğini ifade eden Başkan Çimen, “Gümüşhane'nin kaderini sizler değiştirdiniz. Gümüşhane büyük bir köy gibi şehirdi. 10 yıldır çok farklı hizmetler yaptık ve bu hizmetlere de davet ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yeniden aday oldum. Bugün sorumluluğum ve heyecanım 2014’ten kat kat fazla” diye konuştu.

“Şehrin Ercan abisi olmaya devam edeceğim”

Görev süresi boyunca şehrin abisi olmaya gayret ettiğini kaydeden Çimen, “Şehrin Ercan abisi olmaya devam edeceğim. Allah'a şükürler olsun 10 yıldır yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. İnşallah ustalık dönemimizde de sizlerin bize vereceği güçle daha güzel işler yapacağız. Daha yaşanılabilir bir kent haline getireceğiz Gümüşhanemizi. Gümüşhane'nin bugüne gelmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, benden önceki belediye başkanlarımıza, üniversitenin rektörüne, hocalarına, dekanlarına ve burayı dolduran sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Türk şiiri gibi bir mirasın mirasçısıyız ve mahrumuz”

Geçmişin ibret dolu yaşanmışlıklarından örnekler aktararak toplumun güncel sorunları üzerine değerlendirmeler yapıp katılımcıların ruhuna dokunan şiirler seslendiren şair ve yazar Hayati İnanç ise “Sosyal medyaya fazla takılmayın. İhtiyaç kadar takılın. İnsanın üç türlü açlığı var. Midesi acıkır ekmek çorba ister, kafası acıkır bilgi ister, gönlü acıkır aşk ister. Türk şiiri gibi bir mirasın mirasçısıyız ve mahrumuz” tavsiyelerinde bulundu.

İnanç’ın davetlilere kendi internet sitesinden vasiyet olarak yazdığı 5 kitabı okumalarını istemesiyle son bulan programda Belediye Başkanı Ercan Çimen günün anısına Hayatı İnanç’a plaket takdim etti.

Haber: Damla Atmaca
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Bahar Ekin
Bahar Ekin - 2 ay Önce

Üniversitede bu tür etkinliklerin olması biz öğrencilere hayli katkı sağlayacaktır.
Teşekkür ederim Gümüşhane Üniversitesi☺️

SIRADAKİ HABER