Hem pandemiyle mücadele ettiler hem de hayırda yarıştılar

Gümüşhane’de sağlık çalışanları Covid-19 salgını sürecinde fedakarca çalışmalarının yanında hayır işlerini de aksatmayarak Afrika’da susuzluktan kavrulan bölgelere su kuyusu açtırdı.

Hem pandemiyle mücadele ettiler hem de hayırda yarıştılar

Gümüşhane sağlık çalışanları ve hayırsever dostlarının 2 yıllık çalışması sonucu Beşir Derneği vasıtasıyla susuzluğun bağrındaki Afrika ülkelerinden Kamerun da ihtiyaç sahibi Müslüman ve tüm insanlar için “Gümüşhane Hayırda Yarışanlar Su Kuyusu” adıyla su kuyusu açtırıldı.

Yeni tip koronavirüs hastalığı Covid-19 pandemisi boyunca salgının önlenmesi ve tedavi edilmesinde gecesini gündüzüne katarak büyük emek veren, birinci derecede risk altında çalışan, tüm insanlığa nefes olma şiarı ile görevlerini fedakarca ve özveriyle yerine getiren sağlık çalışanları Kamerun’un Yagoua bölgesi Daba Goho köyünde 400 kişinin faydalanacağı su kuyusu yaptırdı.

Hastalara şifa dağıtarak dua alan Gümüşhane sağlık çalışanları yaptıkları bu hayırlı ve anlamlı hizmetle de Covid-19 salgını döneminde hem hastalıkla mücadele etti hem de böyle hayırlı işlere imza attı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ziyabeyli
ziyabeyli - 2 yıl Önce

helalolsundoktorlarimiza

SIRADAKİ HABER