Her 4 Öğrenciden Birisi Fakülteye Gitti

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2014 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) verilerini paylaştı.

Her 4 Öğrenciden Birisi  Fakülteye Gitti
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2014 yılı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) verilerini paylaştı.

SINAVA GİREN ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 57’Sİ ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI

Kurumun web sitesinde yer alan detaylı rapora göre Gümüşhane’de bu yıl sınava giren öğrencilerin yüzde 25’i bir lisans programına yerleşirken, yüzde 30’u önlisans, yüzde 2,3’ü açıköğretim programını tercih etti. Son sınıf öğrenci sayısı bin 437 olan Gümüşhane’de 819 öğrenci (% 57) bir lisans ve önlisans programına kayıt yaptırmaya hak kazandı.

EN ÇOK EŞİT AĞIRLIKTAN SINAVA GİRDİLER, EN FAZLA ÖĞRETMENLİK TERCİH ETTİLER

Sınavlara giren öğrencilerin yüzde 42’si eşit ağırlık, yüzde 30’u sayısal, yüzde 24’ü sözel ve yüzde 4’ü yabancı dilden yerleştirilirken, lisans programlarından 57 öğrenci öğretmenlik, 49 öğrenci mühendislik, 47 öğrenci fen edebiyat bölümlerini tercih etti. En az tercihi ise 3 öğrenci ile turizm bölümleri aldı.

EN FAZLA LİSANS TERCİHİ KTÜ’YE

Öğrencilerin lisans bölümlerinde en fazla tercih ettiği üniversite sıralamasında Trabzon’da bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) 47 öğrenci ile ilk sırayı alırken, Gümüşhane Üniversitesi 46 öğrenci ile ikinci sırada yer aldı. Önlisans programlarında ise en fazla tercih Gümüşhane Üniversitesi oldu.

GENEL YERLEŞTİRMEDE GÜMÜŞHANE TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

Türkiye ve Gümüşhane’nin detaylı kıyaslamalarının yapıldığı istatistik verilerine göre Gümüşhane genel yerleşme oranında yüzde 50,25 olan Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak yüzde 56,99’luk bir oranı yakalarken, bu oranın geçtiğimiz yıl yüzde 53,58 olduğu anlaşıldı. Gümüşhane, lisans yerleşmede ise yüzde 24,06 olan Türkiye ortalamasının yine üzerine çıkarak  yüzde 24,57’lik bir oran yakaladı.

EN BAŞARILI İLÇE TORUL

Gümüşhane’nin ilçelerine bakıldığında ise genel yerleşme oranında ve lisans yerleşme oranında en başarılı ilçenin Torul ilçesi olduğu ortaya çıkarken, okullar bazında da en en fazla öğrenci yerleştiren okulun Gümüşhane Lisesi, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi, Türk Telekom Fen Lisesi ve Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi olduğu anlaşıldı.

GÜMÜŞHANE LİSESİ EN BAŞARILI OKUL

Akademik liselerde lisans yerleştirme oranına göre Gümüşhane Lisesi hem öğretmen lisesi hem de fen lisesini geçerek büyük bir başarıya imza atarken, meslek liseleri arasında en fazla öğrenci yerleştiren okul ise Gümüşhane Sağlık Meslek Lisesi oldu.

FEN LİSESİ VE ÖĞRETMEN LİSESİ KENDİ OKULLARI ARASINDA ORTALAMANIN 5 PUAN ALTINDA

Öte yandan Türk Telekom Fen Lisesi ve Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesinin (Öğretmen Lisesi) genel yerleştirme oranının kendi okulları arasında Türkiye ortalamasının 5’er puan altında olması dikkatlerden kaçmadı.
Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER