'Her birey, kendisinin de bir gün yaşlanacağı gerçeğini unutmamalıdır'

Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Yaşlılar Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, her bireyin kendisinin de birgün mutlaka yaşlanacağı gerçeğini unutmaması gerektiğini söyledi.

'Her birey, kendisinin de bir gün yaşlanacağı gerçeğini unutmamalıdır'
Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Yaşlılar Haftası nedeniyle yayımladığı mesajında, her bireyin kendisinin de birgün mutlaka yaşlanacağı gerçeğini unutmaması gerektiğini söyledi.

Yaşlıların geçmişin tecrübelerini bugünlere aktaran, kültür ve değerleri yarınlara taşıyan en değerli varlıklarımız olduğunu ifade eden Vali Mayda, “Her yaşın kendine has, güzel yanları olduğu gibi yaşlılığında kendine has güzellikleri olduğuna inanıyorum. Her birey, kendisinin de bir gün yaşlanacağı gerçeğini unutmamalıdır. 

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir devredir. Yaşlılarımıza ihtiyaç duydukları her türlü desteği vermek; insan onuruna yakışacak ortamı hazırlayıp sunmak, yaşama sevinçlerini kaybetmeden toplumla birlikte iç içe hayat sürmelerini sağlamak bizler için bir sorumluluk değil aynı zamanda da bir vefa borcudur.

Yaşlılarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, onlara sağlanan hizmetleri yaygınlaştırmak, verilen hizmetlerin kalitesini artırmak ve yeni alternatif hizmetleri geliştirmek öncelikli hedeflerimizdendir. Bu kapsamda yaşlılara sunulan hizmetlerin çeşitlendirilmesi, yeni hizmet modellerinin uygulamaya geçirilmesi, mevcut hizmetlerin iyileştirilmesi ve başkalarına muhtaç olmadan huzurlu ve sağlıklı bir ömür sürmelerinin sağlanması, sosyal devlet olmanın gereği olarak devletimizin öncelikli görevleri arasındadır.

Son yıllarda uygulamaya konulan ve özellikle yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız için büyük bir öneme sahip olan evde bakım hizmetlerinden yararlanan kronik hastalar ve yaşlılar bu hizmetin ana unsurlarını oluşturmaktadır. Bu hizmetlerin amacı, belirtilen özelliklere sahip yaşlılarımıza ihtiyaca uygun bakım hizmetleri sunarak, insanlarımızın yaşam kalitelerini yükseltmektir.

Yaşlılarımıza yaşamlarının geri kalan kısmında daha rahat ve sıkıntısız bir yaşam sağlayabilmek için devletimiz imkânları ölçüsünde düzenlemeler yapmaktadır. Yaşlısına saygı duymayan ve sahip çıkmayan toplumların sağlıklı bir gelecek inşa edemeyecekleri bilinciyle, toplumumuzun tüm kesimlerinin yaşlılarımızla daha fazla alakadar olmalarını temenni ederek, tüm yaşlı vatandaşlarımızın "Yaşlılar Haftasını " kutluyor, onların sadece bir günde değil, her zaman hatırlanmaları dileğiyle tüm yaşlılarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum.” dedi.
Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 08:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER