Hoca Ahmet Yesevi, 'Tahta Kılıçlar' oyunu ile anıldı

Hoca Ahmet Yesevi, vefatının 850. yıldönümünde Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından 'Tahta Kılıçlar' adlı tiyatro oyunu ile anıldı.

Hoca Ahmet Yesevi, 'Tahta Kılıçlar' oyunu ile anıldı
Hoca Ahmet Yesevi, vefatının 850. yıldönümünde Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından “Tahta Kılıçlar” adlı tiyatro oyunu ile anıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çok Amaçlı Salonunda, Ankara Kiremit Sanat ekibi tarafından sahneye koyulan oyunu, Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Zeki Kaya, Gümüşhane Ülkü Ocakları İl Başkanı Nusret Aslan, Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi Serkan Yılmaz ve öğrenciler izledi.

Tiyatro gösterimi öncesi konuşan Öğrenci Konseyi Başkanı Serkan Yılmaz, Hoca Ahmet Yesevi’nin hayatı ve eserleri hakkında bilgi verdi. Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin İslamiyet’in Anadolu’da yayılmasında önemli rol oynadığını kaydeden Yılmaz, “UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı olarak kabul ediyor. Vefatının 850. yıl dönümü nedeniyle Gümüşhane Üniversitesi Öğrenci Konseyi olarak biz de, Hoca Ahmet Yesevi'yi anmak, onun dünya görüşünü bir nebze olsun yansıtmak için Tahta Kılıçlar adlı tiyatro eseri ile gençleri buluşturmak istedik” diye konuştu.

Konsey Başkanı Serkan Yılmaz’ın Hoca Ahmet Yesevi’nin şiiri ile bitirdiği konuşmasının ardından sahnelenen Halil Kaplan’ın yazıp yönettiği, Ethem Arslan, Alper Yıldırım, Furkan Pakoğlu ve Mustafa Aksoy rol aldığı oyun, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2016, 08:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER