Hocalar Piknikte Buluştu

Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu akademisyenleri yılsonu yemeğinde buluştu.

Hocalar Piknikte Buluştu
Gümüşhane Üniversitesi Gümüşhane Meslek Yüksekokulu akademisyenleri yılsonu yemeğinde buluştu.

Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü bünyesinde oluşturulan eğitim ve uygulama bahçesinde düzenlenen yemekte yüksekokul idari ve akademik personeli mangal keyfi yaparak geride kalan yılın yorgunluğunu attı. 

Gümüşhane MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Özgün Kalkışım, burada yaptığı konuşmada, her açıdan başarılı bir akademik yılı geride bıraktıklarını söyledi.

Gümüşhane MYO’nun gelişen ve geliştiren üniversite sloganı ile bağdaşır şekilde kabuğunu çatlatırcasına büyüdüğünü belirten Kalkışım, “Gümüşhane Meslek Yüksekokulu, her geçen yıl artan öğrenci ve akademisyen sayısı ile ülke ihtiyaçları doğrultusunda mesleki eğitim almış nitelikli insan gücü yetiştirme yolunda hızla ilerliyor” dedi.

Kalkışım, otuz yılın üzerinde bir geçmişi olan Gümüşhane MYO’nun 2011-2012 akademik yılında 11 bölüm ve 12 programda toplam 2 bin 300 öğrenciye hizmet verdiğini ifade ederek, “Gelecek yıl mevcut bölümlerimize ek olarak açılan, Mülkiyet Koruma, Tasarım ve Veterinerlik bölümlerine de öğrenci alımı yapacağız. Yeni açılan bölüm ve programlarla toplamda 14 bölüm ve 16 programla eğitim öğretime devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Gümüşhane MYO’nun akademik çalışmalarının da imkânlara paralel olarak arttığını vurgulayan kalkışım şunları kaydetti:  “2011 yılında 11’i uluslararası olmak üzere toplam 22 yayınlanmış makalemiz bulunmaktadır. 2012 yılı için yedisi BAP kapsamlı olmak üzere birçok projemiz devam etmektedir. Değişik türden mesleklerin geleceğimizin teminatı gençlerimize gerektiği gibi öğretilmesi durumunda, edepli ve onurlu kazanma hasleti yaygınlaşacak ve üretim daha da artacaktır. Bu bakımdan zanaat milletin ortak zenginliği ve ülkenin aydınlık geleceğidir. Gümüşhane MYO olarak gerek üniversitemiz gerekse Gümüşhane’nin hak ettiği yere gelebilmesi için üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz”
Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2012, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER