IAAF seminerleri tamamlandı

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu’nun (BESYO) talebi doğrultusunda gerçekleştirilen IAAF Çocuk Atletizmi Semineri tamamlandı.

IAAF seminerleri tamamlandı

Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Meslek Yüksek Okulu’nun (BESYO) talebi doğrultusunda gerçekleştirilen IAAF Çocuk Atletizmi Semineri tamamlandı.

Gümüşhane Üniversitesi BESYO konferans salonunda gerçekleşen seminerin ikinci gününe madde bağımlığı ve çocuklarla ilgi seminer eğitmeni Prof. Dr. Kadirhan Sunguroğlu, Fair-play seminer eğitmeni Haldun Domaç, eğitmenler ve öğrenciler katıldı. 

Fair-play uzmanı ve IAAF Çocuk Atletizmi Eğitim Koordinasyon Yardımcısı Haldun Domaç, Türkiye’de projeye çok önemli katkılar yapmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Domaç, Fair-play’in önemini bildiklerini belirterek, “Özellikle bağımlılıkla ilgili projeye koyduğumuz da dersimiz var. Çocuklara psikolojik yaklaşım dersi koyduk ve bunlar IAAF Tarafından gerçekten çok önemli projeler olarak kabul edildi. Türkiye’de 2014 yılından bu yana çok başarılı bir şekilde proje yürüyor’’ dedi.

Madde Bağımlılığı eğitmeni Prof. Dr. Kadir Sunguroğlu ise konuşmasında, madde bağımlılığının son yıllarda giderek arttığını ifade ederek,  “Madde bağımlılığı son yıllarda ülkemizin geleceğini büyük ölçüde tehdit eder hale geldi. Ne yazık ki maddeye başlama yaşı çok küçük yaşlara kadar düştü. Ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre maalesef madde bağımlılarının 3’te biri 15 yaşının altında maddeye başlamış. Esaretliğe yine yüzde 42 oranında 16-20 yaş aralığı başlamış. Bu da demektir ki tüm madde bağımlılarının 4’te 3’ü 20 yaş altı olan yaş grubu, 3’te 1’i 15 yaşının altında. Bu da ülkemiz geleceği açısından çok büyük bir tehdit. Bizler tüm spor federasyonları, sivil kuruluşlar, il toplum örgütleri, üniversiteler ve bilim insanları olarak bununla mücadele etmek, madde bağımlığıyla farkındalık oluşturmak zorundayız. Ülkemizin geleceğini emanet ettiğimiz gençlerimizi kurtarmanın başka yolu yok” şeklinde konuştu.


 

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER