İHH Gümüşhane'de 150 aile ve 50 çocuğu sevindiriyor

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gümüşhane Başkanı Ruşan Kalaycı, ‘Kardeşliği Hisset’ sloganıyla başlattıkları Ramazan çalışmaları kapsamında 150 ramazan paketinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandığını söyledi.

İHH Gümüşhane'de 150 aile ve 50 çocuğu sevindiriyor
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Gümüşhane Başkanı Ruşan Kalaycı, ‘Kardeşliği Hisset’ sloganıyla başlattıkları Ramazan çalışmaları kapsamında 150 ramazan paketinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandığını söyledi.

Yaptığı açıklamada 20 yılı aşkın bir süredir her Ramazan ayında iftar sofraları kuran, kumanya ve gıda dağıtımları yapan İHH’nin bu yıl yine yetimlerin yüzünü güldürerek ihtiyaç sahibi aileleri sevindirmeyi hedeflediğini kaydeden Kalaycı, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, kumanyalar dağıtılacak, iftar sofraları kurulacak, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacak” dedi.

Doğu illeri ağırlıklı olmak üzere 25 farklı şehirde mobil aş evleriyle 47 bin kişiye iftar verileceğini ifade eden Kalaycı, ayrıca fitre hattı olan 4072’ye SMS yoluyla yapılacak bağışların da bayram öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını söyledi.

İHH’nin Ramazan ayında dünyada 105 ülke, Türkiye’de 81 ilde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıracağını dile getiren Kalaycı, “Zekâtlarınızı İHH vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz. Ayrıca “FITRE” yazıp 4072’ye SMS göndererek fitrenizi bağışlayabilirsiniz. 1 SMS (fitre) bedeli 15 TL’dir. Her gönderilen SMS ile 1 fitre bağışlamış olursunuz. Bu hizmet yalnızca faturalı hatlar için geçerlidir. Bayram gününü yeni elbiseleriyle karşılasınlar diye binlerce yetim çocuğa bayramlık hediye ediyoruz. Bayramlık elbisenin bir fiyatı olsa da yetimi sevindirmeye paha biçilmez. Çocuk paketi, yetim çocukları sevindirecek özel hediyelerden oluşuyor. Paketin içeriğinde diş fırçası, diş macunu, şeker, kek, kraker, gofret, kahvaltılık çikolata, bisküvi ve “Karınca Rasin - İslam’ın Şartları” isimli bir kitap bulunuyor” diye konuştu.

Gümüşhane’de İHH olarak 150 Ramazan paketi ve 50 çocuk paketinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya başlandığını kaydeden Kalaycı, “Ayrıca, inşallah vatandaşlarımızın desteği ile Ramazan Bayram öncesi yetim çocuklar belirlenerek bayramlıklarla bu çocuklarımız sevindirilecektir. Yine, Afrika Ülkelerinde Su Kuyusu açtırmak isteyen kardeşlerimizin Derneğimize müracaatı halinde gerekli çalışmalar yapılarak kendi adlarına bu ülkelerde su kuyusu açtıra bilirler. Su kuyusunun açılışında istenirse bağışçı kardeşlerimiz de bulunabilmektedir” ifadelerini kullandı.






Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER