İHH Suriye’de yaşananlara dikkat çekti

Gümüşhane İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Ruşan Kalaycı, Suriye’de ve Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

İHH Suriye’de yaşananlara dikkat çekti
Gümüşhane İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Başkanı Ruşan Kalaycı, Suriye’de ve Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

Yaptığı açıklamada Suriye’nin bahane olduğunu ve hedef tahtasında Türkiye’nin yer aldığını vurgulayan Kalaycı, bu konuya duyarsız kalınmaması gerektiğini söyledi.

Bazı kirli ellerin İslam Coğrafyası üzerinde gerçekleştirmek istediği kötü emellere sessiz kalınmaması gerektiğini kaydeden Kalaycı, Türkiye’nin etrafında oluşan ateş çemberinin Türkiye’ye sıçramaması için birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğine dikkat çekti.

Türk Milletinin 15 Temmuz gecesi bu tehlikelerden birini bertaraf ettiğini dile getiren Kalaycı, Suriye’de yaşanan acı olaylara karşın Türk Milletinin yardım elini uzatması çağrısında bulundu.

Kalaycı açıklamasında şunları kaydetti: “Bu güzel dünyamızın sınırsız nimetlerini paylaşamayan, kendilerini yer yüzünün ilahları olarak görüp masum insanları kendisine kul köle olmaya zorlayan üst akıl denilen üst düzey akılsızlar, dün Osmanlı’ yı parçaladı, ama bu yetmedi. Bu gün Irak, Mısır, Libya ve Suriye bu üst akıl tarafından un ufak hale getirilmeye çalışılmaktadır. Maalesef İslam coğrafyası, kendi ellerimizle yaptıklarımızın bir sonucu olarak tek dişi dahi kalmamış vahşi batının birer savaş tarlasına dönüşmüş durumda. Suriye de ölan bir anneyi vahşi ve acımasız Batı asla düşünmüyor. Emzikli çocukları annelerden ayıran zihniyetin mensuplarında zerre kadar acıma hissi maalesef yoktur. Göklerden her gün binlerce bomba yağıyor Halep’ in bebeklerinin, kızlarının, yaşlılarının üzerine. Olimpos dağının şımarık çocukları artık birer katil olarak sabıkalıdır. Hira dağının çocukları ise mezhepsel çatışmalarla birlik ruhlarını adeta yitirmiş durumdadırlar. Suriye bir bahane, hedefte Türkiye var. İçimize masonik  tarzda yapılanmakla sızan FETÖ’ cü hainler eğer 15 Temmuz( da hain emellerine ulaşsalardı, bugün kim bilir, İstanbul işgal altında olacaktı. Kahire, Şam, Bağdat ve İstanbul İslam Medeniyetinin dört ana merkezinden ancak şu anda sadece İstanbul özgürdür. İstanbuldaki köprüleri kuşatan zihniyetle, Ankaradaki meclisimizi bombalayan zihniyetle Halep’ i bombalayan zihniyet arasında en küçük bir fark yoktur. Eğer fırsat bulsalar bu gün Halep’ i bombalayanlar yarın ülkemizi bombalayacaklar. Suriyeyi parçalayan zihniyetin arkasında Osmanlıyı parçalayan zihniyet vardır ki ilk fırsatta bu kana susamış zihniyet Türkiye’ yi parçalamaya çalışacaktır. Ancak bugun bizler sımsıkı bir şekilde birbirimize kenetlenirsek ve farklılıklarımızı bir renklilik olarak görüp, hainlere fırsat vermezsek Rabbimizde tüm hainlerin planlarını bozacaktır. Bizler bildiklerimizle amel edersek Allah bilmediklerimizde bizlere yardım edecektir inşallah. Anadolu halkı her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında yer almıştır. Ülkemizin her bir yerinde Muhacir-Ensar kardeşliği yaşanmaktadır. “Gerçek dost yürürken değil düşerken sana elini uzatandır” düsturunca Anadolu insanı bugün Boşnak’ a,  Çeçen’ e,  Filistinliye, Iraklıya, Suriyeliye elini uzatmış ve elinde ne varsa hamdolsun paylaşmıştır. Maalesef bugün Halep’ te yüzlerce kardeşimiz kuşatma altındadır ve üzerlerine üst akıl, aklını yitirmişçesine bomba yağdırmakta ve her yer parçalanmış insan cesetleri ile dolup taşmaktadır. Mazlumların ahı artık gök kubbeye dar gelmektedir. Bizler bu gün Halepli kardeşlerimize dua etmeliyiz ve her türlü desteği vermeliyiz.  Bu nedenle, bizlerde Gümüşhane halkı olarak inanıyorum ki Halepli kardeşlerimizi bu dar günlerinde yalnız bırakmayacağız ve onlara uzanan bir dost eli olacağız.  Rabbim bizlere hakkın ve haklının yanında olmayı nasip eylesin.”
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER