‘İki Ameliyat Arası’na yoğun ilgi

Medilife Beylikdüzü Hastanesi Başhekimi Gümüşhaneli hemşehrimiz Op.Dr. Atilla Yılmaz’ın “İki ameliyat arası” adlı kitabı çıktı.

‘İki Ameliyat Arası’na yoğun ilgi

Meslek hayatında 34 yılı dolduran Gümüşhane'nin Merkez'e bağlı Tekke köyünden olan Yılmaz’ın kitabı TÜYAP Kitap Fuarında düzenlenen imza söyleşisi ve imza gününde yoğun ilgi gördü.

Yediveren yayıncılıktan çıkan kitabıyla ilgili sosyal medya hesabından da açıklamalar yapan Yılmaz, TÜYAP Heybeliada Salonunda, klasik bir okur-yazar buluşmasının çok ötesinde bir şey yaşandığını belirterek, “Öncelikle, bizim Atilla hocayı bugün de yalnız mı bırakacağız duygusu ile, sonrasında ise acaba hocamız ne yazmış merakı ile kitaba yoğun ilgi gösteren gönlü güzel dostlarıma, bana yaşattıkları bu muhteşem duygu için binlerce teşekkür ederim” dedi.

Kendisin için çok farklı bir günü yaşadığı dile getiren Yılmaz, “34 yıllık hekimim ve bu hekimlik süresi içerisinde bir sürü hastamız, vatandaşımız, arkadaşımız ve dostumuzun hikayelerini hep dinledik. Özellikle muayene olurken bize önce şikayetleri sonra hikayeleri anlatılır ve bu hikayeler aslında bir müddet sonra bizim de parçamız ve bize anlattıkları için de biz de o hikayenin doğal parçası haline geliyoruz. Ve 10 binlerce hastamızın hikayeleri yüreğimizde, gönlümüzde, zihnimizde mahremiyet ve namahremiyet kurallarına uyarak hep bizimle gidecekler. Bu süre içerisinde aslında bize güvenerek her şeyini anlatan o vatandaşlarımızın o kadirşinaslığına karşı ben de kendi hikayemi anlatmak istedim. Kitabın çıkış sebebi buydu. Sordum kendime insan en iyi, en severek neyi anlatabilir? Kendi hikayesini. Okurken de yazarken de çok keyif aldığım kitap ortaya çıktı. İki ameliyat arası” dedi.

Bir cerrahın hayatının iki ameliyat arası geçtiğini anlatan Genel Cerrah Op.Dr. Yılmaz, “Bütün programlarınızı ameliyatlara göre yapıyorsunuz. Sosyal ya da sivil hayattaki bütün organizasyonlar bir sonraki günün ameliyatlarına ya da bir önceki gün yaptığınız ameliyatın takibi, süreci, sıkıntısı varsa hastaneye yetişebilme zamanlarına ayarlıyorsunuz. Dolayısıyla cerrah olarak hayatınız hep iki ameliyat arası geçiyor. Elbette hikaye çok güzel bir şey ve hepimizin kendine ait çok kıymetli, değerli hikayeleri var. Ama bu hikayelerin oluşmasıyla, birleşmesiyle bir hayat teşekkül ediyor. Ve hikayemizi anlatırken de olabildiğince samimi ve olabildiğince tutkulu bir süreç yaşıyoruz. İşte tam da bu kitap böyle bir duyguyla ortaya çıktı. Çok samimi ve iç dökme, bir sohbet havasındaydı ve bu kitabın içinde geçen bütün arkadaşlarım, dostlarım ve hastalarımızla okuduklarında çok keyif aldılar. Çünkü ismi geçen herkese kitabı okudum ve onların onayını, rızasını aldım” diye konuştu.

54 yaşında ilk kitabını kaleme aldığını yazarsa ikinci kitabının adının da “İki kitap arası” olacağını vurgulayan Yılmaz, “Çünkü hayat hep belli bir nokta, belli dönüşümlerle seyrediyor ve bu hayatı biz zamanlara bölüyoruz. Çocukluğumuz, gençliğimiz, olgunluğumuz. Ama net olan bir şey var. Doğum ve ölüm arasında yaşadıklarımız. Kendini iyi ifade edenler, daha doğrusu iyi idrak edip çevreyi, kâinatı, evreni kozmozu ve bunun akabinde kendini iyi ifade edenlerle daha kolay iletişim kurduğumu gördüm. Yönetici olmam nedeniyle çok iş görüşmeleri yaptık ve burada da buna dikkat ettik hep. Sadece ben değil profesyonelce bu işi yapan arkadaşlarımla yaptığım sohbetlerde de kendini iyi ifade edenlerin bir adım önde olduğunu hissettik. Belki bu kitabın amacı da buydu. Okuyanların da o akıcılıkla o çok samimi ama çok zor cümleler olmayan bir akıcılıkla kitabı anlamaları ve belki de bir gün kendi hikayelerini yazmalarına sebep ve vesile olduğu düşüncesiyle bu kitabı yazdık. Kitap yazınca tabii ki temenni okuru bol olsundur. Evet ben de aynı temenniyi yapıyorum. Çok güzel, çok çileli, çok hoş bir süreç kitap yazmak. Bunu yazınca anlıyorsunuz. Hele otobiyografik bir kitap yazıyorsanız, hayatınızın arkeolojik kazılarını yapıyorsunuz ve aslında bu kitap yazdıklarımdan ibaret. Ama bir de yazmadıklarım var. Daha da önemlisi yazamadıklarım var. Dolayısıyla yazdıklarımla beni tanıyanlar daha iyi tanıyacaklar. Belki nostalji yapacaklar. Tanımayanlar da evet ya bu alemde bu mekanda bu düzende Doktor Atilla Yılmaz diye birisi varmış ve bunları yaşamış diyecekler. Keyifli okumalar diliyorum. Kitapla ilgili dönüşleriniz çok önemlidir. Gerek Instagram gerek sosyal medyada bana çok kolay ulaşabilirsiniz. Bir doktorun, bir hekimin en güzel önerisi temennisi sağlıklı, hayırlı ve uzun bir ömrünüz olsun. Çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Kitaba ulaşmak için:

https://www.kitapyurdu.com/kitap/iki-ameliyat-arasi/633497.html

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2022, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER