İl Genel Meclisinin Mart ayı toplantıları sona erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Mart ayı toplantıları sona erdi.

İl Genel Meclisinin Mart ayı toplantıları sona erdi

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İl Özel İdaresi Tarım Hizmetleri 2022 yılı bütçesinde yer alan sulama tesisi yatırım programı kapsamında teklifte belirtilen yapım ve onarım iş programı ile ilgili Tarım Hizmetleri ile Plan-Bütçe Komisyonlarınca hazırlanan raporlar görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyon Başkanı Hüseyin Bedir’in komisyon raporuyla ilgili meclise bilgi vermesinin ardından raporlar ayrı yarı oylanarak kabul edildi. 

Gündemde yer alan İl Özel İdaresi tarım hizmetlerinin 2022 yılı bütçesinde yer alan gölet yapım ve onarım projesi kapsamında teklifte belirtilen onarım iş programı ile ilgili hazırlanan komisyon raporları ile İl Özel İdaresine ait görevler arasında yer alan ve kamu hizmetleri alanına girmeyen işlerin yapımı için ilgili şahıs ve şirketlerden tarımsal sulama etüt ve raporların yazılması ücretlerinin belirlenmesiyle ilgili raporlar ayrı ayrı görüşülerek kabul edildi. 

Toplantıların son oturumunda ise İl Özel İdaresi makine parkına kayıtlı olan iş makinesi, araç ve diğer teçhizatlarla ilgili özel ve tüzel kişilerden gelen kiralama talepleri doğrultusunda 2022 yılında yapılacak olan kiralama ücretlerinin belirlenmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi. 

Gündemin bir diğer maddesi olan Kelkit İlçesi Sadak Köyü sınırları içerisinde bulunan taşınmazın imar planı hakkındaki teklif yazı görüşülerek, İmar-Bayındırlık ile Çevre-Sağlık Komisyonlarına sevk edildi.

Toplantının sonunda ise İl Özel İdaresinin borçlanma yoluyla iş makinesi alınması hakkındaki teklif yazı görüşülerek kabul edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER