İl Genel Meclisinin Nisan ayı toplantıları sona erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında geçtiğimiz hafta başlayan İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı toplantıları sona erdi.

İl Genel Meclisinin Nisan ayı toplantıları sona erdi

Toplantıda İl Özel İdaresinin 2021 yılındaki iş ve işlemlerini denetlemek üzere kurulan beş kişilik Denetim Komisyonu çalışmasını tamamlayarak meclise bilgi verdi. Gizli oyla komisyon üyeliğine seçilen Mahmut Zengin, Kürşat Karabıçak, Bayram Yiğit, Hüseyin Bedir ve Bahriyar Soylu, İl Özel İdaresine ait gelir ve giderler ile hesap ve işlemleri denetleyerek, rapor hazırladı. Hazırlanan raporu meclisin bilginine sunan Komisyon Başkanı Mahmut Zengin, denetimin 5302 sayılı Özel İdare Kanununun 17. Maddesi gereğince yapıldığını söyledi. Denetim Komisyonun çalışmaları birimler halinde yürüttüğüne dikkati çeken Zengin, İl Özel İdaresi’nin 2021 yılında yaptığı iş ve işlemlerde herhangi bir problemin tespit edilmediğini dile getirdi.

Toplantıda daha sonra gündemde yer alan merkez ve köylerinin ekli teklifte belirtilen içme ve kullanma suyu memba tahsisleri hakkında teklif yazı görüşülerek, Tarım Hizmetleri, Çevre ve Sağlık ile İmar Komisyonlarına sevk edildi. 

İl Özel İdaresinin 2022 yılı Yol ve Ulaşım Müdürlüğünün iş programı hakkında teklif yazısı görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilirken, Gümüş Otelin satışı ile hakkındaki teklif yazı ise görüşülerek kabul edildi.

Gündemde yer alan Süleymaniye Mahallesindeki İl Özel İdare Konağının Gümüşhane Üniversitesine tahsis edilmesiyle ilgili teklif yazı görüşülerek Eğitim Kültür Komisyona, Kelkit ilçesi Sadak Köyü sınırları içerisinde bulunan 393 ada 12 ve 15 nolu parsellerin imar planı hakkındaki teklif yazı ise görüşülerek İmar-Bayındırlık ile Çevre-Sağlık Komisyonlarına sevk edildi. 

Toplantının sonunda ise Kelkit ilçesi Sadak Köyü sınırları dahilinde tesis edilen Sadak Köyü TR-2 enerji nakil hattının isabet ettiği alana ilişkin imar planı değişikliği ile ilgili İmar-Bayındırlık ile Çevre Sağlık Komisyonunca hazırlanan raporlar görüşülerek kabul edildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdurrahim Erdoğdu
Abdurrahim Erdoğdu - 2 yıl Önce

Cenabı Allah hepinize kolaylıklar ihsan eylesin. Zor işler istişare eden, edep ve hürmet dairesini muhafaza eden salih kimselerle kolay olur, huzur verir. Allah cümlenizden razı olsun.

SIRADAKİ HABER