İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı toplantıları sona erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin geçtiğimiz pazartesi günü başlayan ocak ayı toplantıları sona erdi.

İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı toplantıları sona erdi

Meclis Başkan Vekili Reşat Çalışkan başkanlığında yapılan toplantılarda Torul, Kürtün ve Köse ilçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarında görev alacak hayırsever vatandaşların seçimi yapıldı.

Seçim sonucunda Kürtün ilçesi vakfı mütevelli heyetine Hasan Hüseyin Yavuz, Kemal Bedir, Coşkun Sönmez, Köse ilçesi vakfı mütevelli heyetine Sait Sunay, Tahsin Şen, Torul ilçesi vakfı mütevelli heyetine Ahmet Aykın, Hüsamettin Öztürk ve Saffet Oral seçildi.

Toplantıda İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kullanılmak üzere İl Özel İdaresine ödenek aktarılması hakkındaki teklif yazı görüşülerek, Plan-Bütçe ile Eğitim-Kültür Komisyonlarına sevk edildi.

Gündemde yer alan İl Özel İdaresinin tam ve kısmi zamanlı çalıştırılan sözleşmeli personellerin 2023 yılı ücretlerinin belirlenmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan rapor görüşüldü. Komisyon Başkanı Mahmut Zengin, sözleşmeli personellerin 2023 yılı ücretlerinin belirlenmesi konusunda komisyonun sözleşmeli personellerin ücretlerinin Maliye Bakanlığınca 2023 yılı ocak ve temmuz aylarında belirlenecek mamur maaşları artış katsayı oranına göre belirlenmesinin uygun mütalaa edildiğini söyledi. İlgili komisyon raporu kabul edildi. 

Toplantının son birleşiminde ise İl Özel İdare makine parkında bulunan araçların kiralama bedellerinin belirlenmesi hakkındaki yazı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyona sevk edilirken, İl Özel İdaresinin özel etüt ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki teklif yazı ise görüşülerek İmar-Bayındırlık ile Çevre-Sağlık komisyonlarına sevk edildi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER