İl Genel Meclisi'nin Temmuz Ayı Toplantıları Başladı

DOKA Kalkınma Kurulu Başkanı Yayla'dan Meclis’e Brifing

İl Genel Meclisi'nin Temmuz Ayı Toplantıları Başladı
Gümüşhane İl Genel Meclisinin Temmuz ayı toplantıları başladı. Toplantıların ilk gününde Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hilmi Erdoğan Yayla tarafından, meclis üyelerine brifing verildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu başkanlığında yapılan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan ve meclis üyelerinin tamamının katıldığı toplantıda, gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Gümüşhane Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Kalkınma Kurulu Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hilmi Erdoğan Yayla, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

“SON 10 YILDIR DEVLET VE MİLLET ARASINDAKİ SINIRLAR KALKTI “

Kalkınma Ajanslarının geleneksel devlet yönetiminden biraz daha farklı bir model olduğunu ifade eden Yayla, son 10 yıldır devlet ve millet arasındaki sınırların kalktığını, bunun da en büyük örneğinin Kalkınma Ajansları olduğunu söyledi.

DOKA gibi Türkiye’de 26 Kalkınma Ajansı olduğunu, ajanslarda, devletle milletin bir arada olduğu bir yapının söz konusu olduğunu belirten Yayla, “Yönetim Kuruluna danışmanlık vasfıyla oluşturulan Kalkınma Kurulu, bölgenin potansiyelleri ve sorunları hakkında istişarelerde bulunuyor ve yönetim kuruluna tavsiye niteliğinde kararlarını açıklıyor.” dedi. 

“KALKINMA SİYASET ÜSTÜ BİR KAVRAM”

Türkiye’de “kalkınma” anlayışının da değiştiğini altını çizen Yayla, artık yerele dayanan, sivil toplum kuruluşlarına, özel teşebbüse ve yerel yönetimlere dayanan bir kalkınma anlayışının hakim olduğunu söyledi. Kalkınmanın siyaset üstü bir kavram olduğunu, herkesi ilgilendirdiğini dile getiren Yayla, “Kalkınma ilgili akıl ve fikir üretirken, mutlak suretle siyaset üstü düşünmek gerekir. Kalkınma ucu açık bir olay.” diye konuştu.

Kalkınma Kurulu’nun 6 ilden 100 üyesi bulunduğunu ifade eden Yayla, belirli periyotlar halinde her ilde toplantı yaptıklarını belirterek, bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı ve Meclis üyelerinden gelen soruları cevaplandırdı.

Toplantıda daha sonra İl Özel İdaresinin iş ve işlemlerinin denetimi sonucu Mülkiye Müfettişi tarafından düzenlenen teftiş raporu ilgili birim müdürü Erol Nazır tarafından meclis üyelerine sunuldu.
Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2012, 17:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER