İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Gümüşhane’de hayat boyu öğrenme alanında iş birliği ve koordinasyonu sağlamak, etkinlikleri birlikte planlamak ve uygulamaya koymak, hizmet tekrarı ve kaynak israfını önlemek, verimliliği artırmak amacıyla Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitim Planlama ve İş Birliği Komisyonu toplantısı yapıldı.

İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda yapılan toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Şube Müdürü Özgür Şahin, komisyon üyesi kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

“Türkiye’de en fazla kursiyer sayısına sahip 4. il olarak büyük bir başarıya imza attık”

Toplantının Gümüşhane ve kurumlara hayırlı olması temennisinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetci, Gümüşhane olarak geçen öğretim yılında nüfusa oranla Türkiye 4. olunması sebebiyle bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti. Gümüşhane’de bulunan kurum ve kuruluşlar ile daha fazla işbirliği yapılarak kurs çeşitliliğinin artırılması, daha fazla vatandaşa hizmet verilebilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını kaydeden Sünnetci, Halk Eğitimi Merkezlerinin amacının vatandaşların kurs taleplerinin karşılanması ve en iyi eğitimin verilmesi, Gümüşhane’nin tanıtımına ve ekonomisine katkı sunulması olduğunu söyledi.

“33 bin 752 kursiyer belge aldı”

Kurslarla ilgili katılımcılara bilgi de veren Sünnetci; “İlimizde 426 mesleki ve teknik kurs düzenlenmiş, 10 bin 942 kursiyer belge almıştır. Genel kurslar alanında ise 829 kurs düzenlenmiş, 22 bin 105 kursiyer belge almıştır. Okuma yazma alanında ise 58 kurs düzenlenmiş, 190 kursiyer belge almıştır. İl genelinde toplamda, bin 257 kurs düzenlenmiş, 33 bin 752 kursiyer belge almıştır. Halk Eğitimi Merkezleri vatandaşlarımızın talepleri doğrultusuna Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün modül programları doğrultusunda kursların açılmakta olup ve gelen talepleri çoğunluğunu karşılanmaktadır. Kurslar açılırken özellikle istihdama yönelik kursların açılmasına özen gösteriyoruz. Toplantımızın ilimize ve kurumlarımıza hayırlı olması diliyorum” dedi.

“Köy yaşam merkezileri köylerin kalbi oluyor”

Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezleri, kütüphane, matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle, gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürüldüğünü dile getiren Sünnetci, “Köy yaşam merkezleri öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunularak köy yaşam merkezleri köylerin kalbi oluyor.  İlimizde açılan köy yaşam merkezleri ise Merkez,  Övündü ve Akocak Köyü, Kelkit,  Gerdekhisar, Dereyüzü, Kınalıtaş, Köse, Salyazı Beldesi, Şiran, Yeşilbük Beldesi, Akbulak Köyü, Torul, Altınpınar Beldesi, Zigana, Harmancık Köyleri ve Kürtün, Üçtaş Beldesi, Yeşilköy köyü ile Toplam 13 belde ve köyde köy yaşam merkezi açıldı” diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenmeden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Özgür Şahin, toplantıda 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında açılan Mesleki Teknik ve Sosyal Kültürel Kursların faaliyetleri hakkında sunum eşliğinde bilgiler verdi.

Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdür Hasan Taş'ın konuşmasının ardından toplantı, kurum temsilcilerinin yaygın eğitim faaliyetleriyle ilgili görüş ve önerileri, dilek ve temennilerinin gündeme alınmasının ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2022, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER