İl Sağlık Müdürlüğü’nün Çalışmaları Takdirle Karşılandı

Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından organize edilen “Üreme Sağlığı Eğitimleri” kapsamında 15 günlük eğitimi başarı ile tamamlayan Gümüşhane Sağlık ~Müdürlüğü kursiyerlerine sertifikaları verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Çalışmaları Takdirle Karşılandı
Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından organize edilen “Üreme Sağlığı Eğitimleri” kapsamında 15 günlük eğitimi başarı ile tamamlayan Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü kursiyerlerine sertifikaları verildi.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü’nün himayesinde gerçekleştirilen eğitimler 2009 yılından itibaren belirli periyotlarla sürdürülüyor. 15 günlük eğitimlerde kursiyerlere “Üreme Sağlığına Giriş, Gençlere Yönelik Üreme Sağlığı Hizmetleri, CYBE ve Bunlardan Korunma Yöntemleri, AP Danışmanlığı ve Güvenli Annelik” konularında eğitim verildi.

Gümüşhane İl Sağlık Müdürlüğü’nün Çalışmaları Takdirle Karşılandı

İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı tarafından  Gümüşhane’ye ait 2011 yılı kayıtlarının incelendiğini, Gümüşhane’de ÜSEM olarak hizmet sunan Ana Çocuk Sağlığı (AÇS) ve Aile Planlaması (AP) Merkezince gerçekleştirilen üreme sağlığı hizmet içi eğitimlerinin başarı ile sürdürüldüğünün tespit edildiği bilgisinin kendilerine iletildiğini ifade etti.

Dr. Öztürk, kendilerine gönderilen resmi yazıda eğitimlerde görev alan sağlık çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür edildiğini kaydederek, “Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kadın ve Üreme Sağlığı Başkanlığı’ndan gelen yazıda başta şahsım olmak üzere AÇS'den Sorumlu İl Sağlık Müdür Yardımcımız Dr.Emre Boşnak’a, Eğitim Şubeden Sorumlu Sağlık Müdür Yardımcımız  Mücahit Düzsöz’e, Eğitim Şube Müdürümüz Murat Ergin’e, İl Eğitimcilerimiz;  Mevlüde  Çalışkan’a, Ender Bülbül’e, Meryem Aydemir’e, Yeter Sivri’ye, Elif Kalaycı’ya,   AÇS Merkezi Sorumlu Tabibi ve Çalışanları Dr.Atacan Akmeşe’ye ve Emine Biçer’e gösterilen çabadan dolayı teşekkür edildi.” dedi.

“Amacımız Üreme Sağlığı Konusunda Farkındalık Oluşturmak”

Üreme sağlığı eğitiminin  amacının, üreme sağlığı konusunda farkındalık sağlamak olduğunu ve bu bilinç sayesinde anne-bebek ölümlerinin azaltılabileceğini vurgulayan İl Sağlık Müdürü Dr.Metin Öztürk “ Bu tür eğitimler sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesinde önemlilik arz etmektedir. İlimizin bu konuda oldukça başarılı olmasının altında yatan temel neden düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimlerdir. Bu konuda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi iletiyorum.” diye konuştu.

Dr. Öztürk konuşmasının ardından eğitimlerde görev alan sağlık çalışanlarına teşekkür belgesi takdim etti.
Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2012, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER