İl Trafik Komisyonu yeni kararlar aldı

Gümüşhane'de İl Trafik Komisyonu, Vali Yardımcısı Mustafa Pala başkanlığında toplandı.

İl Trafik Komisyonu yeni kararlar aldı

Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya kurul üyesi Emniyet, Jandarma, Belediye, Milli Eğitim, Karayolları, Şoförler Odası ve Ticaret İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

Toplantıda gündem maddeleri arasında yer alan şehiriçi yolcu taşımacılığında kullanılan taksi, minibüs ve otobüs cinsi araçların içini ve dışını gösterir kamera ve kayıt cihazı takılması uygulamasının İçişleri Bakanlığı'nın görüşü doğrultusunda 31 Aralık 2022 tarihine ertelenmesine karar verildi.

Yeni Mahalle, Kazım Karabekir Caddesi, İpekyolu sitesi altında bulunan Osmanlı Kahvecisi önünde araç parkının kazalara sebebiyet vermesi nedeniyle talep edilen trafik düzenlemesiyle ilgili kararı da alan komisyon İpekyolu Sitesi ve Hilal Apartmanının otopark girişlerinde 6'şar metrelik her iki istikamette park yasağı uygulanmasına karar verdi.

Toplantıda ayrıca kurulacak alt komisyon marifetiyle Bağlarbaşı Mahallesi transit yol kenarındaki KYK yurdunun olduğu noktaya yaya geçidi yapılması ve il merkezinde bulunan diğer yaya geçitlerinin incelenerek aktif kullanılmayan yaya geçitlerinin kaldırılması ve yaya geçidine ihtiyaç duyulan yerlere yaya geçidi yapılması kararlaştırıldı.

15 Temmuz Zafer Meydanında yer alan ve açık otopark olarak kullanılan alanın giriş ve çıkışının aynı olması nedeniyle yaşanan trafik sıkışıklığını çözmek için gidiş istikameti yönünde otopark alanının diğer köşesine yeni bir girişin Gümüşhane Belediyesi tarafından yapılması komisyon tarafından uygun görüldü.

Toplantıda ayrıca Kürtün, Şiran ve Kelkit İlçe Trafik Komisyonlarının aldığı kararlar da onaylandı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Bey
Mustafa Bey - 2 yıl Önce

İl trafik komisyonu karar alırken keşke vatandaşlara da sorsa sorunlarınız nelerdir diye. Karar verme noktasında keşke vatandaşlar da konuya dahil edilebilse eminim çok daha doğru bir uygulama olur. Benimkisi bir tavsiye sadece.

Halim Selim
Halim Selim - 2 yıl Önce

Alınan bu kararlara ilave olarak, her ne kadar şehir içi karayolu dar olsa da, yaşanan kazaların önüne geçilebilmesi için Gümüşhane Tüneli-DSİ arasını kapsayacak şekilde gidiş geliş istikameti arası araçların karşı şerite geçişini önleyici bariyer ile belirli noktalar haricinde kapatılması, İpekyol market/opet önüne ve Toki1hastane kavşağına trafik lambası yapılması da gündeme alınabilir.

Mustafa Bey
Mustafa Bey @Halim Selim - 2 yıl Önce

Sevgili Halim Selim; dediğiniz bölgede trafik lambası konulması hususunu yıllarca her platformda dile getirdim, bıktırana kadar Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü'ne yazı yazdım ama melaen aldığım cevap şu oldu: "trafik lambası yaptığımızda trafik yavaşlar, bizim için önemli olan trafiğin akışı". Dolayısıyla bu talebinizin gerçekleşme ihtimali yok. Benden, Belediye ve Karayolları bıktığı için o bölge de sadece üst geçit yapıp konuyu kapattılar halbuki hep söylediğim bir şey var; kaza en çok taşıtların kendi arasında oluyor, yaya zaten dikkatli ama ne dedimse hep boşa gitti.

kendi görüşü
kendi görüşü - 2 yıl Önce

inceledim yorumları herkes dertli herkes kendi fikrini söylüyor ve haklılarda ama kime ne herkes bildiğini okuyor vatandaşa soran yok referandum denen bir fikir alışverişi yapmak maalesef yok neresinden baksanız trafk allak bullak tetkililerin umrunda değil ama iş ikametlerinizi şehre alın denince kendilerini parçalıyorlar

Mustafa Bey
Mustafa Bey - 2 yıl Önce

Kendi Görüşü adlı kulanıcıya katılıyorum. İlin trafik sorunu sadece yetkililerin çözebileceği bir konu değil. İl genelinde bir çalıştay yapılabiir, bir anket hazırlanıp burada yaşayan vatandaşların fikri sorulabilir, eminim ki her vatandaşın ayrı ayrı konu ile ilgili çok güzel önerileri vardır. İlin sayın yetkilileri eğer gerçekten bu sorunların bir daha yaşanmaması ve vatandaşların gündeminden trafik sorununu 1. öncelik olmaktan çıkarmak isterlerse bu talepleri değerlendirmelerinde fayda olacağını düşünüyorum. En azından şunu gördük ki bu haber altındaki yorumlara göre vatandaş gerçekten bu konunun çözümü için fikir sahibi yeterki onlara kulak verilsin.

Malkomix
Malkomix - 2 yıl Önce

Zafer meydaninda bulunan açik otoparkın aracların park etmesine yardımcı olan karışıklığa sebebiyet vermeyen sarı belirgin çizgilerin cekilmasi ve zafer meydanina bakan yuzune park eden araçların asagiya kaymalarıni onleyici yere parelel stoper demirler montaj edilmeli

Murat aydın
Murat aydın - 2 yıl Önce

İki su mevkide calismâ yapan toruldan Gümüşhane istikameti yonuňdeki jandarma muhtar olmama rağmen araç muaynesıne rendeavulu giderkeň 315 TL cəza yazıldı idare mahkemesine baş vurdum trafık kanunun
ilğili. Maddesine görə kara yoluňu kullanmasın deyip haksız talep den dolayı red ədildi Allah askinâ coook yanlış işlerle ugrasiyoruž bugün 1300 TL olarâk ödedim halkın bazen bu yanlışlıklara tahamülu kalmiýor sadece Allah'a havale ediyor başka gideceğimiz kapı kalmadı

YERLİ TOPRAK
YERLİ TOPRAK - 2 yıl Önce

ADAM KUMANDA İLE AÇILAN KAPI KOYMUS YOLUN ORTASINDA DURUP BEKLİYOLARKİ KAPI AÇILSIN KAPIYI İPTAL ETSENİZ SORUN ÇÖZÜLÜR SANKİ KRAL SARAYINA GİRECEK

Hüsamettin gümüş
Hüsamettin gümüş - 2 yıl Önce

Günlerce Gümüşhane caddelerinde yatan araçları kaldırılması dışardan gelen misafirler 10 dakikalığına biliyor duramıyor


SIRADAKİ HABER