İletişim Fakültesi 5 öğrencisi ve 2 projesi ile finalde

Aydın Doğan Vakfı ile Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin İletişim Fakültesi öğrencilerinin geleceğin çağdaş medya liderleri olarak yetişmelerine destek vermek amacıyla her yıl düzenlediği Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nın finalistleri belli oldu.

İletişim Fakültesi 5 öğrencisi ve 2 projesi ile finalde

İletişimin Oscarları olarak anılan ve alanın önemli yarışmalarından birisi olan 32. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’nda Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi geleneği bozmayarak 5 öğrencisi ve 2 proje/eseriyle her yıl olduğu gibi bu yıl da finale kalma başarısı gösterdi ve ödül almaya hak kazandı.

Yarışmaya Medya Merkezi Uygulama Birimlerindeki 46 öğrencisinin sosyal medya projesi, mizanpaj, haber, röportaj, spor, kısa film ve radyo programı kategorilerinde rekor düzeyde ürettiği 26 proje/eser ile katılan İletişim Fakültesi, 5 öğrencisi ile ‘Sosyal Medya Projesi’ ve ‘Mizanpaj’ kategorilerinde finale kalmayı başardı. 

Toplumsal bir tabuyu yıkmak amacıyla  “doğalı konuşmak gerek” sloganıyla yola çıkan, sağlık alanında yaptıkları “Reglofya” (Regl Farkındalık Projesi) ‘Sosyal Medya’ projesinin yürütücülüğünü Kumsal Kavasoğlu, Neslihan Araz, Metin Ayyıldız, Ferhat Karadoğan ve GİF Ajans’ın diğer öğrencileri yürüttü. Projenin akademik danışmanlıklarını ise Medya Merkezi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez, Medya Merkezi Koordinatör Yrd. Arş. Gör. Fatih Aksoy ve GİF Ajans Birim Sorumlusu Arş. Gör. Tuğçe Aydoğan Kılıç üstlendi. Projeyle ilgili “Toplumsal Tabuların Evrimi: Reglofya” haberine imza atan Oğuzhan Şahinöz ise ‘Mizanpaj’ alanında finale kalmayı başardı. Eserin akademik danışmanlığını ise Haber Merkezi Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Esra Dudu Karaman yürüttü.   

Öğrenci ve öğretim elamanlarını bu başarılarından dolayı tebrik eden Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, şunları söyledi: “İletişim Fakültemiz sürdürdükleri geleneği bozmayarak bu yıl da bizleri ödüllere kavuşturmaya devam ediyor. Öğrencilerimiz danışman hocalarının eşliğinde ve teşvikiyle rekor düzeyde ürettikleri proje ve eserlerle 32. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’na katıldılar. ‘Sosyal Medya Projesi’ ve ‘Mizanpaj’ kategorilerinde finale kalmayı başaran öğrencilerimiz, bizlere bu gururu ve sevinci her yıl olduğu gibi bu yıl da tekrar yaşattı. İnanıyorum ki üretilen her bir proje ve eser, ilerleyen zamanlarda yapılacak yarışmalarda Üniversitemizi en iyi şekilde temsil edecek ve büyük ödüller almaya devam edecektir. Bu vesileyle yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi yürekten kutluyorum. Öğrencilerimize çalışmalarında destek olan, yol gösteren danışman hocalarını da ayrıca tebrik ediyor, önümüzdeki yarışmalarda da kendilerine başarılar diliyorum.”  

İletişim alanında eğitim gören gençlerin yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın ödül töreni salgın koşulları nedeniyle 7 Nisan Perşembe günü çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek ve Aydın Doğan Vakfı YouTube hesabından canlı olarak yayımlanacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER