İletişim Fakültesi mezunlarıyla söyleşisi programı düzenledi

Gümüşhane Üniversitesi Mezunlarla İletişim Koordinatörlüğü tarafından organize edilen “İletişim Fakültesi Mezun Söyleşisi” programı Dr. Mustafa Çalık Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

İletişim Fakültesi mezunlarıyla söyleşisi programı düzenledi

Etkinliğe İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır, İletişim Fakültesi Mezunlarla İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez, Mezunlarla İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Ersin Diker, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Köprülü, Gümüşkoza Gazetesi İmtiyaz Sahibi Hüseyin Çelik, öğrenciler ve akademik personel katıldı.

Programda, İletişim Fakültesi mezunları ile öğrenciler bir araya gelerek sektördeki deneyimlerini ve önerilerini paylaştı.

Programın açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Mezunlarla İletişim Koordinatörü Dr. Öğr. Kaan Gez “Bu tür etkinliklere bundan sonra da devam edeceğiz. Öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine katkı sunmak, onları sektörde deneyim kazanmış mezunlarımızla buluşturarak kendilerine olan güvenlerini kazanmalarına yardımcı olmak amacını güdüyoruz. Bu düşünceden hareketle bu tür etkinliklerin faydalı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Üniversitenin Mezunlarla İletişim Koordinatörü Doç. Dr. Ersin Diker de konuşmasında “Bu programın amacı, mezunlarımız ile mevcut öğrencilerimizi bir araya getirerek, mezunlarımızın Üniversitemizin imkânlarından nasıl faydalandığını, burada edindikleri bilgileri sektörde nasıl kullandıklarını ve iletişim sektöründe karşılaştıkları zorlukları paylaşmalarını sağlamaktır. Ayrıca bu tür etkinliklerle öğrencilerimizin sektöre daha iyi hazırlanmasını hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülsüm Çalışır ise “Bu tür programlar öğrencilerimizin, mezunlarımızın deneyimlerinden faydalanması için büyük bir fırsattır. Mezunlarımızın sektördeki başarıları, halen eğitim görmekte olan öğrencilerimiz için büyük bir ilham kaynağıdır. Bu söyleşi programı, hem öğrencilerimizin kariyer planlamalarına yardımcı olacak hem de mezunlarımızın üniversitemizle bağlarını güçlendirecektir. Mezunlarımızın sektördeki deneyimlerini dinlemek, öğrencilerimizin geleceklerini şekillendirmesinde önemli bir yer tutmaktadır” diye konuştu.

Etkinlikte konuşmacı olarak yer alan İletişim Fakültesi mezunlarımızdan DHA Muhabiri ve Sabah Gazetesi Gümüşhane Temsilcisi Selda Fırat, Kuşakkaya Gazetesi Muhabiri Zeynep Kaya, Halk Bankası Müşteri Temsilcisi Niyazi Ergin, Gümüşhane Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Editörü Niyazi Poyraz, Anadolu Ajansı Gümüşhane İl Temsilcisi Sinan Uçar ve Van Manşet Gazetesi Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi Halit Aydın iş hayatındaki tecrübelerini ve sektörde karşılaştıkları zorlukları öğrencilerle paylaştı. Söyleşi, öğrencilerin sorularının yanıtlandığı bölümle sona erdi. 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi programı sonunda konuşmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi.

Rektör Prof. Dr. Zeybek düzenlenen etkinlikle “Üniversitemizin mezunları ile öğrencilerimizi buluşturan bu tür etkinlikler, eğitim ve kariyer arasında köprü kurarak öğrencilerimizin geleceğe daha emin adımlarla ilerlemelerini sağlıyor. Mezunlarımızın başarı hikayeleri, öğrencilerimiz için büyük bir motivasyon kaynağıdır. Bu tür programları desteklemeye ve mezunlarımızla olan bağlarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. Mezun öğrencilerimize deneyimlerini öğrencilerimizle paylaşmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Etkinlikte emeği geçen başta İletişim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülsüm Çalışır ve Mezunlarla İletişim Koordinatörümüz Doç. Dr. Ersin Diker olmak üzere katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER