İletişim Fakültesi’ne TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda 2 ödül

TRT tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen “Geleceğin İletişimcileri Yarışması”nda Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri 2 ödül birden kazanarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

İletişim Fakültesi’ne TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’nda 2 ödül

Ankara’da TRT Arı Stüdyoları’nda yapılan ve TRT 2’den canlı olarak yayınlanan “Geleceğin İletişimcileri Yarışması”na bu yıl 115 üniversiteden 2 bin 213 öğrenci, bin 615 eser ile katıldı.

“Yenilenebilir Enerji Kullanımı: Manyetik Şarj Alanları” ile İletişim Kampanyası kategorisinden 2’ncilik, “Teknolojiden Haberler” ile İnternet Sitesi Kategorisi’nden 3’üncülük elde ederek 2 ödül birden kazanan İletişim Fakültesi, ayrıca İletişim Kampanyası ve İnternet Sitesi kategorilerinden de ilk ödüllerini kazanarak başarısını bir kez daha göstermiş oldu.

İletişim Kampanyası Kategorisi’nde “Yenilenebilir Enerji Kullanımı: Manyetik Şarj Alanları” projesiyle 2’ncilik elde eden öğrenciler Tülay Kete, Elif Patan, Merve Kurdoğlu, Şevval Asena Gültekin, Çağla Anılan, Ayşe Kaymaz oldu. Ödülü proje ekibi adına Tülay Kete, Elif Patan ve Merve Kurdoğlu’na TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı takdim etti. Tülay Kete konuşmasında “Bu projede yer almaktan çok mutluyum ve gururluyum. Bizler bu projeye başladığımızda tüm grup üyeleri olarak birbirimize inandık. En çok da hiçbir zaman bizden desteğini esirgemeyen sürekli bize inan, güvenen, modumuz düştüğünde bizi tekrardan harekete geçiren Kaan Gez Hocama teşekkür ederim” dedi ve ekip arkadaşlarına tebriklerini iletti. 

İnternet Sitesi Kategorisinde ise “Teknolojiden Haberler” ile 3’üncülük elde eden öğrenciler Oğuzhan Ernazcı, Berkay Kiraz, İnci Pamukcu, Ufuk Saffet Kaya, Livanur Sarıkaya ve Korkmaz Atalay oldu. Ödülü proje ekibi adına Oğuzhan Ernazcı, Berkay Kiraz ve İnci Pamukcu’ya gazeteci yazar Hale Kaplan takdim etti. Berkay Kiraz konuşmasında hem Gümüşhaneli hem de Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi olarak memleketini ve okulumu temsil etmekten gurur duyduğunu belirterek, ekip arkadaşlarına ve danışman hocasına teşekkür etti.

Ödül alan projelerin danışmanlığını yürüten İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Kaan Gez de “Anadolu’nun en genç ve en üretken iletişim fakültelerinden biri olma hedefimizi bir kez daha yakaladığımız için mutluyum, gururluyum. Bu yıl içerisinde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Aydın Doğan Genç İletişimciler Yarışması’ndan, Altın Pusula Türkiye Halkla İlişkiler Ödülleri’nden ve son olarak TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’ndan ödüller ile dönmeyi başardık. Bu çok zor ve büyük bir başarı. Öğrencilerimi tebrik ediyorum. Bizlere her zaman destek olan başta Rektör Hocamız Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek olmak üzere üniversitemiz yönetimine ve yine desteklerini bizden esirgemeyen Dekan Hocamız Prof. Dr. Müge Yılmaz’a sonsuz şükranlarımı sunuyorum” dedi.     

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Yılmaz ise alınan ödüllerle ilgili “Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun bu yıl 8’inci kez gerçekleştirdiği Geleceğin İletişimcileri Yarışmasından bir kez daha ödüller almanın gururunu yaşıyoruz. Genç, dinamik ve istekli bir fakülteyiz. Bunu da yaptığımız işlere, ürettiğimiz projelere yansıtmayı başarıyoruz. Üniversitemizin ve şehrimizin adını duyurmaktan gurur duyuyoruz. Bu tür yarışmaları öğrencilerimizin gelişimi için çok önemsiyoruz. Emeği geçen bütün öğrencilerimizi ve akademik danışmanları kutluyorum. Ellerine, emeklerine sağlık” ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi’nin yakalamış olduğu başarılarını hız kesmeden sürdürmesinin kendilerinde heyecan uyandırdığını dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de alınan başarı hakkında şunları söyledi: “Her yıl ortaya çıkardığı birbirinden değerli eserlerle katıldıkları yarışmalarda ödüller alan İletişim Fakültemiz, bu başarısını ara vermeden devam ettirerek bizleri de gururlandırıyor. Son olarak TRT Geleceğin İletişimcileri Yarışması’na öğrencilerimiz rekor düzeyde proje ve eserle katıldı ve buradan ödülle dönerek bizler için büyük bir sevinç kaynağı oldu. Öğrencilerimizi öncelikle bu gayretlerinden dolayı kutluyorum. Öğrencilerimizin ödül almasında pay sahibi olan başta danışman hocaları olmak üzere tüm İletişim Fakültesi hocalarımızı da tebrik ediyor, bu başarıların artarak devam etmesini diliyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER