İletişim kitabının ikinci baskısı çıktı

Düzce Üniversitesi, Gölyaka Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Gümüşhaneli Nurgül Soydaş’ın öncülüğünde ‘#İletişim Bence, Dumandan (#) Hashtag’e İletişim’ kitabını okurun beğenisine sunarak büyük bir başarıya imza attı. 

İletişim kitabının ikinci baskısı çıktı

Düzce Üniversitesi, Gölyaka Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Görevlisi Gümüşhaneli Nurgül Soydaş’ın öncülüğünde ‘#İletişim Bence, Dumandan (#) Hashtag’e İletişim’ kitabını okurun beğenisine sunarak büyük bir başarıya imza attı. 

Kitabın ön sözünü halkla ilişkiler duayeni Betül Mardin ve Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’ın, son sözünü ise Can Yılmaz’ın yazdığı, editörlüğünü Gölyaka Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin üstlendiği “#İletişim Bence, Dumandan (#) Hashtag’e İletişim” başlıklı kitap, İnkılap Yayınevi’nde ikinci baskısı çıktı.

“İletişim Nedir?” Her an gerçekleştirdiğimiz ancak üzerine pek az düşündüğümüz bu kavram Gümüşhaneli Yazar Nurgül Soydaş tarafından irdelenerek kitap haline getirildi. İlk aşamada iletişimin bilimsel literatürdeki karşılıklarının sunulduğu kitapta daha sonra iletişimin tarihsel gelişimi, etimolojik kökenleri, kültürel karşılığı, halkın diline yansımaları ve bakterilerde iletişimin biçimi gibi ilgi çekici başlıklar ele alındı.

Gümüşhaneli hemşerimiz olan Öğretim Görevlisi Nurgül Soydaş, küresel dünyada, değişen yaşam şartları ve bakış açıları göz önüne alındığında günümüzde bilimde ve teknolojide akıl almaz derecede bir hız ve değişimin olduğuna vurgu yaptı.

İLETİŞİM HAKKINDA BİRÇOK SORUYA CEVAP VERİLİYOR

Soydaş, “Bu kadar hızlı değişmelerin yaşandığı bir süreçte insan ilişkilerinde neden bir gelişme ve değişme yaşanmadığı sorusu önemlidir. Bu soruya; teknolojik döngünün insan hayatlarının önüne geçmesi, insana göre şekillenen teknolojiden ziyade, teknolojiye uygun şekillenen hayatlar ve ilişkiler anlayışı yanıtı, çok da yanlış olmayacaktır. Teknolojik değişmeler, kültürel özellikler, iletişimde sorun odaklı olmak, çözüm üreten süreçler üzerine odaklanamamak, bilgi ve ilgi eksikliği, hatta iletişimin öğretilemez kanısı bu durumu destekleyici diğer yanıtlar olarak sıralanabilir. İletişim, doğru zamanda, doğru kanalla, doğru alıcıya, doğru mesajı en doğru şekilde iletmektir. Bu doğru kavramının altını kalın çizgilerle çizen unsur ise “etkili iletişim becerileri” olmaktadır” dedi.

ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE ETKİLİ İLETİŞİM YÖNTEMLERİNE DE YER VERİYOR

#İletişim Bence, Dumandan (#) Hashtag’e İletişim adlı kitapta kişilerarası iletişim kavramı, tanımı, süreci, iletişimin temel öğeleri, bunların işlevleri ve amaçları üzerinde ayrı ayrı durulduğunu kaydeden Soydaş “Farklı dillerde iletişim kavramının nasıl ele alındığı ve ne anlama geldiğini inceleyen kitapta; kültür aktarım aracı olarak atasözlerine yer verilerek, atasözleri, kültür, iletişim ilişkisi ortaya koyuluyor. İletişimi Google’a sorarak arama motorunun da zaman içerisinde kendisini nasıl güncellediğine de yer vermeye çalışan kitap, mikropları inceleyerek bakteriler arasındaki iletişimi de sorguluyor. İletişimsizlik ve buna bağlı olarak da insanlar üzerinde yaratılabilecek iletişimsizlik olgusu irdelenerek, iletişim sürecini engelleyen sorunları ortadan kaldırabilmek amacıyla çözüm önerileri ve etkili iletişim yöntemlerine de yer veriliyor” diye konuştu.

BİRÇOK ÜNLÜ İSİME YER VERİLDİ

Soydaş, eserinde, halktan 5 bin kişiye, meslek profesyonelleri olarak nitelendirilen Türkiye’nin en gözde şirketlerinin kurumsal iletişim müdürlerine ve Türkiye’nin kanaat önderleri olan saygın isimlere “İletişim nedir?” sorusu sorularak günümüz iletişimini analiz etmeye çalıştıklarını söyledi. Soydaş, eserini Cem Yılmaz, Sunay Akın, Hülya Avşar, Cem Arslan, Hülya Koçyiğit, Güneri Civaoğlu, Ercan Çimen, Zafer Algöz, Yılmaz Vural, Haldun Dormen, Üstün Dökmen ve Ceyhun Yılmaz destekleyerek iletişimi tanımladıklarını ifade etti.

5000 KİŞİNİN İLETİŞİMDEN NE ANLADIĞI SORULDU

“İletişimin dijitalleştiği dünyada Google’ın iletişim üzerindeki etkisi ve iletişimdeki yeri nedir?”, ”İletişimi gerçek anlamda başarabiliyor muyuz?”, “Etkili iletişimin esasları nedir?” vb. birçok soruya cevap aranan kitapta sokağın nabzı da tutularak 5000 kişinin iletişimden ne anladığı soruldu. Farklı meslek gurupları ve farklı kültürel özellikler barındıran 5000 kişinin cevapları kitabı ilgi çekici kılmaya devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2018, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER