İlim Kitap Kafe hizmete girdi

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane temsilciliği tarafından İlim Kitap Kafe’nin açılışı gerçekleştirildi.

İlim Kitap Kafe hizmete girdi

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane temsilciliği tarafından İlim Kitap Kafe’nin açılışı gerçekleştirildi.

Gümüşhane İlim Yayma Cemiyeti tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Kemaliye Camii pasajında oluşturulan İlim Kitap Kafenin açılışı gerçekleştirildi. 

Açılışa Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Gümüşhane İl Müftüsü Osman Ayas, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Ömer Nasuhi Akıncı, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. 

Proje koordinatörü Adem Varan törende yaptığı açılış konuşmasında, “Bir ön inceleme yaptığımızda ilk emrin ‘oku’ olduğunu bildiğimiz halde okumayla ilgili büyük bir eksiğin olduğunun farkına vardık. Biz bu soruna bismillah diyerek bir başlayalım dedik. Ensar Vakfı ile ortaklaşa kitap kafe fikrini yaymak istedik. Ensar vakfımız üniversite öğrencileri için bizde ilkokul ve lise öğrencileri için bir kitap kafe projesi hazırlayarak bu işe başladık. Projemiz içerisinde ağaç dikim faaliyetleri, uçurtma faaliyetleri, kitap yazar faaliyetleri yapacağız. Okumayı bizlere sevdirecek her etkinliği yapmak istiyoruz” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane temsilcisi Ömer Nasuhi Akıncı konuşma yapmayarak konuşmasını İlim Yayma Cemiyetinin en eski üyesi olan Mehmet Devran’a devretti. Konuşmasında ilmin öneminden bahseden Devran, ilmin faziletleri ile ilgili sohbet gerçekleştirdi.
 

Haberin Kaynağı: Olay Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER