İlim Yayma Cemiyetinden şiir okuma yarışması

İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane şubesi üniversite öğrencileri arasında şiir okuma yarışması düzenledi.

İlim Yayma Cemiyetinden şiir okuma yarışması

Edebiyat fakültesi konferans salonunda düzenlenen yarışmada jüri üyeliğini Prof. Dr. Selami Şimşek, Talat Ülker ve Mesut Budak yaptı. Heyecanlı yarışma sonucunda İrem Sena Küçükali birinci, Cemal Demir ikinci, Yasin Şahin üçüncü oldu.  

İlim Yayma Cemiyeti Şube başkanı Adem Varan, şiirin yaşanan acıları, sevinçleri, kültürü, tarihi dile getirme aracı olduğunu ve bu kadar önemli bir sanatı yaşatmak ve hissettirmek amacıyla üniversitede şiir yarışması yaptıklarını söyledi. 

Bir milletin geleceğinin gençliğin ahvaline bağlı olduğunu kaydeden Varan, “Bir milletin varlığını milli ve manevi hissiyata düşkün, ilim irfan sahibi, bende varım diyen bir gençliğe bağlıdır. Necip Fazıl’ın da dediği gibi "zaman bendedir ve mekân bana emanettir! " şuurunda bir gençlik... Bizde İlim Yayma Cemiyeti olarak böyle bir gençlik hedefliyoruz ve bugünde böyle bir gençlik yolunda yapmış olduğumuz faaliyetlere bir yenisini ekliyoruz. İzninizle bugün düzenlemiş olduğumuz şiir yarışmasının ehemmiyetini ifade etmek istiyorum. Mukaddesatımızın ve değerlerimizin birinci dereceden unsurlarından olan şiir öyle bir şeydir ki aylarca anlatamayacağımız bir şeyi şiir sayesinde tek bir satırda anlatırız. Gümüşhane üniversitesi yöneticilerine, yarışmanın yapıldığı mekanın tahsis eden Edebiyat Fakültesi yöneticilerine ve katılımları ile bizleri onurlandıran çok değerli jüri üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Gümüşhane Üniversitesine bu tarz faaliyetlerde kendilerini sunduğu destekten dolayı teşekkür eden Varan, kültürümüze ait değerleri bu tarz faaliyetlerle yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

Yarışmada Mehmet Akif Ersoy’un “Atiyi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak” şiiri ile birinci olan İrem Sena Küçükali de “İlim Yayma Cemiyeti böyle güzel bir faaliyette bulunduğu için çok teşekkür ediyorum. Faaliyetlerinin bu şekilde devam etmesini temenni ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Program dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER