İmam Hatip Ortaokulundan Kutlu Doğum Programı

Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri kutlu doğum haftası nedeniyle program düzenledi.

İmam Hatip Ortaokulundan Kutlu Doğum Programı
Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri kutlu doğum haftası nedeniyle program düzenledi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen ve çok sayıda vatandaşın katıldığı program, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması, İmam Hatip Orta Okulu Öğrencilerinden Muhammet Selim Muslu tarafından Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Eyyüp Zengin, yaptığı açılış konuşmasında, “Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli olmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini en güzelini, o rahmet peygamberinden öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını, bizlere hep o gösterdi. Bütün dünyaya hak ve adaleti öğreten, gerçek insanlığı gönüllere kazıyan, İslamı anlatan sevgili Peygamberimiz (sav)  eşsiz örnek ve önder olarak daima kalbimizdedir. Bu bakımdan ondan uzak kalmak, onun sünnetini terk etmek, onun rahmet ve müjdesine koşmamak, bir Müslüman için felaketlerin en büyüğüdür.” dedi.

BÜYÜK ÖZLEM ŞİİRLERLE ANLATILDI

Programda daha sonra okul öğrencileri tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed’e özlemi anlatan birbirinden güzel şiirler seslendirirken, ayrıca ilahiler, şiirler, Kuran-ı Kerim, tiyatro gösterileri sahneledi.

İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin "Güle Özlem ve Cennet İçin Bilet " adlı oyun vatandaşlara duygulu anlar yaşatırken, öğrencilerin gösterileri program sonunda ayakta alkışlandı.

İmam Hatip Ortaokulu Müzik Öğretmeni Mehmet Ali Erden yönetiminde öğrenciler tarafından hazırlanan solo ve koro ilahiler ise büyük beğeni topladı.

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle İmam Hatip Ortaokulu tarafından il genelindeki okullararası düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilen şiir, kompozisyon ve mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Maarif Müfettişleri Başkanı Şahmettin Kaya, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER