İmamlar Rahatsız!

Gümüşhane Diyanet-Sen yönetimi ve din görevlileri İl Başkanı Mürsel Gergin’in başkanlığında İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş’ı makamında ziyaret ederek, yaptığı güzel ve hayırlı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

İmamlar Rahatsız!
Gümüşhane Diyanet-Sen yönetimi ve din görevlileri İl Başkanı Mürsel Gergin’in başkanlığında İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş’ı makamında ziyaret ederek, yaptığı güzel ve hayırlı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

MHP İl Başkanı Orhan Mazman’ın geçtiğimiz günlerde Müftü Aktaş’la ilgili kaleme aldığı basın açıklamasının ardından destek mahiyetinde gerçekleşen ziyarette, hayırlı hizmetler yapmak için maddi ve manevi gücüyle çalışmakta ve gayret göstermekte olan din görevlilerin moral ve motivasyonlarının bozulmaması gerektiğine vurgu yapıldı.

Ziyaretin ardından bir değerlendirmede bulunan Diyanet-Sen İl Başkanı Mürsel Gergin, İl Müftüsü Dr. Süleyman Aktaş’ın Gümüşhane’ye atanmasıyla birlikte din görevlilerinin hizmet içi eğitimine önem verdiğini, bütün mahallelerde 30’a yakın açılan Kur’an Kurslarında 2 bin civarında kadın, bin 500 civarında da erkeğin Kur’an-ı Kerim öğrenmesini sağlamış,  hafızlık müessesesine özen göstermiş, camilerin yapımına ve onarımına önem vermiş ve yine Gümüşhane’de yapımı devam eden 11 katlı Kur’an Kursu, Üniversite Kız Yurdu, Müftülük Sitesi, Cami ve Üniversite Camii yapımını başlattığını söyledi.

“DEDİKODU VE YALAN YANLIŞ DUYUMLARLA HAREKET EDİLMESİN”

Müftü Aktaş ve din görevlilerinin arkadaşlarından da bu hayır kurumları için destek aldığı gibi kendisinin de gayret göstererek gece gündüz bu hayırlı hizmetlerin devam etmesi maddi ve manevi büyük gayret gösterdiğini dile getiren Gergin, “Bu hayırlı hizmetler yapılırken teşekkür edileceği yerde, küçük siyasi çekişmelerle Sn. Müftünün, din adamlarının ve diğer memurlar için dedikodu ve yalan  yanlış duyumlarla hareket edilerek  gazetelere beyanat verdiğiniz bu duyumlar hiç hoş değildir. İftira ve dedikodu duyumlarla siyaset yapıyor diye gazetelere haber ettirdiğiniz bu durum kamuoyu tarafından değerlendirilecektir.” dedi.

“DİN ADAMLARI VE MEMURLARI SİYASETE KARIŞTIRMAYIN”

Siyasi partilerin tüm siyasi çekişmelerini kendi siyasi rakipleriyle yapmasını ve onlarla yarışmalarını isteyen Gergin, din adamlarının ve memurların siyasete karıştırılmamasını isteyerek, “Siyasilerin bu duruma çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Herhangi bir sıkıntı varsa gazetelere haber yapılacağına devletin ilgili mercilerine bilgi vermeleri daha uygun olacaktır. Herkesin bir siyasi tercihi vardır buna saygı duyulmalı siyasi tercihini hür iradesiyle sandığa iyi bir şekilde yansıtmalıdır. Hiçbir görevliyi töhmet altında bırakmaya hiç bir siyasi partinin hakkı yoktur. Gümüşhane İlimizde bir sen siyasi parti değilsin. Diğer siyasi partilerde var. Bunu unutma ve adil bir şekilde işine bak ve çalışmalarını yap! Gümüşhane’deki tüm hayır işlerinde gece gündüz demeden şahsi olarak Müftü Bey ve biz din Görevlileri olarak hayırlı hizmetler yapmak için tüm maddi ve manevi gücümüzle çalışmakta ve gayret göstermekteyiz. Bu hayırlı hizmetleri yaparken eksiklerimizde olabilir. Bırakın hizmetlerimize devam edelim. Moral ve motivasyonumuzu bozmayın. Hayri hizmetlerimizi devam ettirelim. Bizler gibi Hayri hizmetlerde emeği ve desteği olan Gümüşhane halkına ve idarecilere teşekkür ederiz. Yardım toplamak çok zor bir iştir bu işi gönüllü cemaatin yapması lazım fakat yapan çok az yine öncülük din görevlilerine düşüyor. din görevlileri Hayri işleri yapınca cemaat dedikodu yapıyor. Dedikodu gıybet yapmak arkadan çekiştirmek büyük günahtır. ” diye konuştu.

“CAMİA OLARAK MÜFTÜMÜZÜN SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ”

Din görevlilerinin her zaman siyaset üstü olduklarını dile getiren Gergin, dini konuların din adamlarına bırakılması gerektiğini, ehli olmayanların bu konuda fetva alimi kesilmemelerini isteyerek, şöyle konuştu: “Din görevlileri olarak bizler, asli görevimiz olan hatipliğimizi ve diğer dini hizmetleri icra ederiz. Görevimizi ifa ederken Kuran’a ve hadise dayanırız. Hiçbir zaman İslam’a ters düşen şeylere prim vermeyiz. Bu davaya mensup insanlar her zaman siyaset üstüdür. Ama ne yazık ki birileri her zaman bu camiayı siyasetin içine çekmeye çalışmaktadırlar. Anlattığımız ayet ve hadisler insanları aydınlatmak içindir. Bizler terziyiz elbise dikeriz, beğenen üstüne giyer beğenmeyen giymez. Bu, bu kadar açık ve nettir. Her zaman din görevlileri olarak Sayın Amirimiz İl Müftümüz Dr. Süleyman Aktaş beyin yanında yer alırız ve almaya da devam edeceğimizin bilinmesini isteriz. Gümüşhane İl Müftümüz din adamı ve bir misafirdir. Vaazlarıyla, konuşmasıyla Gümüşhaneli halkımız tarafından takdir edilmektedir. Bir grup istemiyor ve sevmiyor diye dışlamanın asla bir mantığı yoktur. Sayın Müftümüz, görevinin ehli kendini bu İl için adamış bir insandır. Kimse bu kişiyi bir yerlere çekip karalamaya çalışmasın. Bizler camia olarak Müftümüzün sonuna kadar arkasındayız ve olmaya da devam edeceğiz. Siyasi parti mensupları kendiişlerini yapmalı ve zanlarla hareket edip bir camianın amirine ve personeline çamur atmaya kalkışmamalı, aksini savunmak ise büyük ayıp ve günahtır.”

Bir zamanlar Müftü Aktaş’ın çok sevildiğini, şimdi ne oldu da kötü adam olduğunu sorgulayan Gergin, herkesin biraz da kendisinde kusur araması gerektiğine vurgu yaparak, tüm siyasileri sağduyulu ve birbirleriyle centilmence bir yarışa davet etti ve İl Müftülüğü ile din görevlilerini bu siyasi çekişmelere alet etmemelerini istedi.

“AYETİN (HAŞA) GÜZELİ, ÇİRKİNİ OLUR MU?”

Din adamlığının zor bir iş olduğunu, namaz kıldırmak, vaaz etmenin kolay olmadığını ve mesuliyet isteyen bir görev olduğunu vurgulayan Gergin, “Din adamlığı zor bir iştir. Namaz kıldırmak, vaaz etmek kolay değil ve mesuliyet isteyen bir görevdir. Dini bilgileri öğrenmek gerekir. Atıp tutmakla bu işler olmaz. Bir sure ezberlemek bile zor gelir insanlara! Din Görevlileri çok kolay yetişmiyor. Binlerce cemaatle muhatap olmak kolay değil! Din Görevlilerini sadece cenaze ve mevlitlerde aramayalım. Her zaman sevelim, sayalım ve hürmet gösterelim. Bu durum bütün din görevlilerini memnun eder. Bizler her zaman müminler kardeştir düsturuyla hareket ederiz. Hepimiz aynı gemideyiz, gemi batarsa hepimiz batarız. Bizler her zaman kırgınlık ve dargınlıkları gidermek için gayret gösterdik. Kimseyle bir sorunumuz yoktur. Müftü bey vaazlarda güzel ayet okusun diye sözler söyleniyor. Ayetin haşa güzeli, çirkini olur mu? Bize göre ayet size göre ayet olur mu? Ayetin anlamı ne ise o aynen söylenir. Herkes kendine düşen payı ayetlerden alır. Kişiye göre ayet okunmaz Allahın emirlerine göre Ayet okunur ve vaaz edilir. Kimileri ayetler havada uçuşuyor diye sözler sarf ediyor. Bunlar hoş sözler değildir. Bu konular vebali ağır konulardır. Bırakın vaazlarımız da Allah’ın emirlerini doğru bir şekilde anlatalım. Gazetelerimiz gelen bir haberi biraz daha kişilerin manevi kişilik hakların koruyarak yayınlarlarsa çok daha güzel olur. Ayrıca kulaktan dolma dedi-kodu iftiralarla gazeteye manşet atarak Sayın Gümüşhane Müftüsüne paralel devlet, siyasetçi gibi yakıştırmalar yaparak gazete manşetlerinde haksız yere iftiralar atanlar kendilerine gelsinler. Müftü bey ne paralel devlet ne siyasetçi nede başka bir şey değildir. Devletin içerisin de paralelcilik, ayrımcılık, başkaldırma gibi davranışlar kabul edilemez. Devletin memurları, amirleri kanun verdiği yetki dışına çıkmamalıdır, mevzuatlar içerisinde görevlerini laik ile yapmalı. Dr. Süleyman Aktaş İlin Müftüsü, Din adamı, Hafız, devletine bağlı devletini seven görevini laiki ile yapan değerli bir şahsiyettir. Bu gibi ağır ithamları hak etmemektedir. Din görevlileri olarak bu ithamları muhataplarına iade ediyoruz. Bu işin mesuliyet ve vebali büyüktür. İftira dedikodu gıybet kul hakkıdır. Bu durumu iftira atan ilgili kişiler tarafından tekrar basın yoluyla düzeltilerek helalleşmeleri elzemdir.” dedi.

“HERKESİ SAĞDUYUYA, BİRLİK, BERABERLİK, BİRBİRİNİ İNCİTMEMEYE VE KARDEŞLİĞE DAVET EDİYORUZ”

İsim verildiği için gazetelerde yer alan haber ve iftiralara cevap verme ihtiyacı duyduklarını, yoksa muhatap bile almayacaklarını dile getiren Gergin, “Herkesi sağduyuya, birlik, beraberlik, birbirini incitmemeye ve kardeşliğe davet ediyoruz. Bunu aklımızdan çıkarmayalım. Makamlar, siyaset, geçicidir ahiret alemi ise ebedidir ve her şey kayıt altına alınmaktadır ahirette bunların hesabı verilecektir. Ayrıca Müftü Bey başta olmak üzere nasıl vaaz edeceğimizi, hangi ayetleri okuyacağımızı, nasıl namaz kıldıracağımızı, hutbe okuyacağımızı ve hangi eve ziyarette bulunacağımıza bizler karar veririz. Biz İl Müftülüğü ve Din Görevlileri olarak bizlere yapılmış olduğunu kabul ettiğimiz basında yer alan iftira ve arzu etmediğimiz sözlerin düzeltilmesini sabırla bekledik. Bizler Din Görevlileri olarak sabretmeyi sever, birlik ve beraberlikten taviz vermemek için çalışırız, ancak bu yapılan haber ve iftiraların gazetelere beyan veren kişiler tarafından düzeltilmediğini gördük. Sayın İl Müftümüz Dr. Süleyman Aktaş hakkında gazetelerde verilen bu beyanatların ve iftiraların düzeltilmesini Din Görevlileri olarak beklemekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Gümüşhane İl Müftüsü Dr.Süleyman Aktaş da Gümüşhane Diyanet-Sen’in yönetimini ve din görevlilerinin kendisini makamında ziyaret ederek destek olmalarından ve Gümüşhane’de din görevlileri olarak yaptıkları dini ve hayri hizmetlerden dolayı kendilerine teşekkür etti ve bu güzel hizmetlerin devamını diledi.
Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2014, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER