İnternetten dolandırıcılık tavan yaptı

Gümüşhane'de son günlerde internet üzerinden alışveriş yapmak isteyen ve arkadaş bulmak isteyenler dolandırılmaya başlandı.

İnternetten dolandırıcılık tavan yaptı

İnsanların Covid-19 salgını nedeniyle evlerde kalmasıyla tavan yapan internet üzerinden alışveriş son günlerde dolandırıcıların acemi kullanıcıları tuzağa düşürdüğü mekan oldu.

Son olarak kent merkezinde aynı günde 3 ayrı dolandırıcılık olayına maruz kalan vatandaşlar Savcılığa başvurarak mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Türkiye'nin ünlü bir ikinci el sitesinden cep telefonu almak isteyen bir vatandaş satıcıya gönderdiği 3 bin liralık telefon bedelinin ardından satıcı telefonu göndermeyince şikayetçi olurken bir başka olayda ise sosyal medya sitesi olan Instagram üzerinden gördüğü reklam üzerine 3 çift ayakkabı siparişi veren bir vatandaş ayakkabılarının gönderilmediğini belirterek Savcılığa müracaat etti.

Başka bir olayda ise yine Instagram üzerinden bir kadınla tanışarak mesajlaşmaya başlayan bir vatandaş müstehcen fotoğraf ve videolarını paylaştığı kadının başka bir numaradaki whatsapp üzerinden kendisine gönderdiği görüntülerden dolayı şantaj yaparak para isteyince vatandaş soluğu karakolda aldı ve şikayetçi oldu.

Uzmanlar internet üzerinden güvenilir platformlardan alışveriş yapılmasını, karşılıklı sohbetlerde ise kişisel bilgi ve özel fotoğrafların asla gönderilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları bir kez daha uyardı.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER