İpekböcekçiliği eğitimleri başlıyor

Gümüşhane’de uzun yıllarda sonra yeniden kıvılcımı yakılan ipekböcekçiliği yetiştiriciliği için eğitimler önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek. 

İpekböcekçiliği eğitimleri başlıyor

Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin girişimleriyle hayata geçirilen proje kapsamında Bursa’dan gelecek uzmanlar 13-14 Mart tarihlerinde 13.00-16.00 saatleri arasında Gümüşhane’deki kadınlara eğitim verecek.

Gümüşhane Merkez, Kürtün ve Torul’da yaşayan kadınlara alım garantisiyle ek gelir elde edebileceği projenin bağlantılarını gerçekleştiren kooperatif başkanı Ayşegül Öznur Parlak, ipek böceğinin yetiştiriciliği ve bakımıyla ilgili tüm sürecin eğitimde anlatılacağını söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü eğitim salonunda gerçekleştirilecek eğitimin merkezi Bursa’da bulunan Kozabirlik yetkilileri tarafından verileceğini kaydeden Parlak, Merkez, Torul ve Kürtün’deki tüm kadınları bu eğitimlere katılmaya davet etti.

Bursa Kozabirlik ile işbirliği protokolü yaptıklarını, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün de destekleriyle süreci başlattıklarını ifade eden Parlak, ipekböcekçiliğinin Gümüşhane’de yeniden hayat bulacağını, kısa zamanda iyi gelir getiren bu projeyi yetişme şartları uygun olan Merkez, Kürtün ve Torul ilçesinde hayata geçireceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2024, 23:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
yusuf sadık eğitimci yazar-gazeteci
yusuf sadık eğitimci yazar-gazeteci - 2 ay Önce

devam:
getişrisi kazançlı bir uğraş
halı dokumayı nyeğlemiyenler altın değerindeki koza ipliğini satarak uinede en yüksek gelişr sahinbşi olabilirler.
Ayşegül hanımı güldürmeli ve gereken desteği kurslarına katılarak vermeliyiz. benden söylemesi. Tebrikler Ayşegül Öznur PARLAK. tebrikler bu kurslara gidecek olan kursiyerker...

YUEUF SADIK eĞİTİMCİ YAZAR- gazeteci
YUEUF SADIK eĞİTİMCİ YAZAR- gazeteci - 2 ay Önce

iPEK BÖCEKÇİLİĞİ.
NCELİKLE aYŞENUR parlak I TEBRİK EDİYORUM
gÜMÜŞHANE DE BU İŞİ BAŞLATMAK VE HALKA KABUL ETTİRMEK ZOR GİBİ GELSEDE aZMİN ELİNDEN HİÇ BİR ŞEY KURTARMAZ. yILLAR ÖNCE kÜRTÜN kIRGERİŞ KÖYÜ nde dokunan ipek halıları düşündükçebu gün gelinen noktada İpek Koza tetiştirmenin yeride bir uğraş olduğunu yazmaya söylemeye gerek kalmıyor. O yıllarda GümüşlhaneMilli Eğitim Müdürüydüm. Öğretmen okulunu okurken(1950-1956) tarım derslerinde ipek Böcekçiliği konularında yeterinci bilgi sahibi olmuştıei Kırgerişte ipek halı dokunmasını bir eğitim gezisinde gözlemledim ve son derece heyacan duydum gelişmesi ve halk eğitimi merkezinde kurslar düzenlenmesi için uğraş vermiştim.Dönemin valisi Şefik kalkan beyefendi Şimdiki meteoroloji yerinde Bir Halıcılık okuluaçılmasında hem fikir edinmiştik ve Açıldı gel örjki benim sevgili hemşerilerim bu güzide okula sahip çıkmadılar ve beni üzdüler. Şimdi Ayşenur Hanım bu konuyu bir koop. desteğinde gümdeme taşıdı. Aman ne olur. sahip çıkalım İlk Baktığımızda İpek halı dokuma İyneyle kuyu kazar gibi

SIRADAKİ HABER