Ramazan mesajları

Gümüşhane'de bu akşam kılınacak teravih namazı ve gece kalkılacak sahurla başlayacak olan onbir ayın sultanı Ramazan ayı nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Ramazan mesajları

VALİ ALPER TANRISEVER

“Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş ayı olan bir Ramazan ayına daha ulaşmanın huzur ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız.

Dua, ibadet, yardımlaşma ve dayanışma günlerini uhdesinde barındıran bu ay, kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim’in nazil olmaya başladığı mukaddes bir aydır. Oruç ibadetimizi eda ettiğimiz, sabrın ve şükrün en güzel şekilde öğrenilip tatbik edildiği, sofralarımızda bereketi, evlerimizde huzur ve saadeti idrak ettiğimiz rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır Ramazan-ı Şerif.

Kıymetli Gümüşhaneli hemşerilerimizin, Aziz Milletimizin ve bütün İslam Âleminin mübarek Ramazan Ayı’nı kutluyor, tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini cenabı Allah’tan diliyorum.”
 

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

“Yüce Dinimiz İslam’ın en önemli beş şartından biri olan Oruç ibadetinin yapıldığı ay olan Ramazan ayına kavuşmuş bulunmaktayız. Bizi bu mübarek aya kavuşturan Rabbimize şükrediyoruz.

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu azaptan kurtuluş olarak müjdelenen Ramazan-ı Şerif’e kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. 

Bu yıl, İslam alemi olarak Ramazan ayına maalesef  Gazze’nin çığlıkları altında giriyoruz.  Bu mübarek ayda yapacağımız dualarda Gazze’deki katliamların durması ve zalim ve katil İsrail’i cezalandırması için Alemlerin Rabbi olan Allah’a (c.c.) dua edip yalvaracağız.

Mübarek Ramazan ayının bereket ve feyzi ile Gazze ve Filistin’deki kardeşlerimize her türlü maddi ve manevi yardımı yapmanın gayreti içinde olacağız. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Gümüşhaneli hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan-ı Şerifini kutlar, bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve hoşgörü getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ederim.”

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Ramazan ayının bereketi ve feyziyle yeniden buluşmanın sevincini yaşıyoruz. On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı; manevi bir arınma, sabır ve dayanışma ayıdır. Hayatımıza sayısız güzellik katan Ramazan ayı kalplerimizde, evlerimizde ve tüm yeryüzünde eşsiz bir manevi atmosfer oluşturmaktadır. Oruç ibadetiyle bedenimizi ve ruhumuzu arındırır, yardımlaşma ve paylaşma duygularımızı pekiştiririz. Bu mübarek ay, hayatımızda önemli bir yere sahip olan değerlerimize daha sıkı sarılmamız ve birbirimize karşı sevgi, saygı ve anlayışımızı güçlendirmemiz için bizlere eşsiz fırsat kapılarını aralar. İç dünyamıza yönelip kalplerimizi arındırarak Allah’a yaklaşma ve O’nun rızasını kazanma fırsatı sunar. Merhametin ve bereketin yeryüzüne sağanak misali indirildiği Ramazan ayı, bizleri hayatın gündelik uğraşlarından bir nebze olsun uzaklaştırıp kendi ruh dünyamıza yöneltmekte; bizlere sabır, şükür, kanaat hususunda güçlü bir irade eğitimi sağlamaktadır. 

İslam coğrafyası olarak Ramazan Ayı’nda birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da perçinlemeli ve tuttuğumuz oruçlarımızla beraber, muhtaç olan kardeşlerimize de yardım elimizi uzatmayı unutmamalıyız. Bu mübarek ayın tüm dünyada sevgi, hoşgörü ve adaletin yayılmasına vesile olması en büyük temennimizdir.

Bu vesileyle mübarek Ramazan-ı Şerif’in başta Gümüşhane halkımız olmak üzere bütün İslam âlemine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, Cenab-ı Allah’tan bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı’na kavuşturmasını niyaz ediyorum. Hayırlı Ramazanlar.” 
 

İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ ADAYI AV. EŞREF BALKİ

“Bir kez daha rahmet ve bereket ikliminin hakim olduğu, manevi duyguların yoğunlaştığı onbir ayın sultanı Ramazan ayına erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu mübarek ay boyunca oruç tutmak, ibadet etmek, dua ve tefekkürde bulunmak suretiyle manevi arınma ve tazelenme imkanı buluyoruz. Ramazan ayı, sadece açlık ve susuzluk ile sınırlı kalmayan, aynı zamanda yardımlaşma ve dayanışma duygularının da en üst seviyeye ulaştığı bir aydır. Bu vesileyle, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzatmak, sofralarımızı onlarla paylaşmak hepimizin boynunun borcudur.

Ramazan ayının, birlik ve beraberlik içinde, sevgi ve saygının pekiştiği bir ay olmasını diliyorum. Bu vesileyle, başta Gümüşhaneli hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutluyor, bu mübarek ayın rahmet, bereket ve mağfirete vesile olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum.”
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER