İŞKUR’dan engellilere büyük fırsatlar

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hikmet Kaya, Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada kurumunun engelli bireyler için yaptığı çalışmalardan ve hibe fırsatlarından bahsetti.

İŞKUR’dan engellilere büyük fırsatlar

Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Hikmet Kaya, Engelliler Haftası nedeniyle yaptığı açıklamada kurumunun engelli bireyler için yaptığı çalışmalardan ve hibe fırsatlarından bahsetti.

Açıklamasında engelliliğin yalnızca bireysel bir durum olmadığını, toplumsal bir sorun haline gelen çok boyutlu bir kavram olduğunu kaydeden Kaya, Engelliler Haftasında Gümüşhane’de en fazla engelli istihdamını gerçekleştiren işverenler ile istihdam edilen engellileri ve Engelli Derneklerini ziyaret ettiklerini hatırlattı.

İŞKUR’un engelli bireylerin içerisinde çalışabilir durumda olanların işgücü piyasasına katılabilmesi için birçok faaliyet yürüttüğüne değinen Kaya, “Bu faaliyetler kapsamında 2016 yılında 66, 2017 yılı Nisan ayı sonu itibariyle 49 olmak üzere toplam 115 engelli vatandaşımız istihdam edilmiştir. Engellilerimizle ilgili mesleki faaliyetlerimiz ve danışmanlık hizmetlerimizde devam etmektedir. Eğitimini tamamlamış ve herhangi bir engeli olmayan vatandaşlarımızın iş bulmada ciddi sorunlar yaşadığı ülkemizde engelli vatandaşlarımız için bu süreç daha da zor olmaktadır. İşsizlikle mücadele çözüm üretmekle görevli kurumumuz tüm hizmetlerini internet ortamında vermekle birlikte İş ve Meslek Danışmanlarımız aracılığıyla gerek kurumumuzda gerekse işveren veya vekilini ziyaret ederek danışmanlık hizmetini yerine getirmektedir. Ayrıca; Kendi işini kuracaklara yönelik hibe kapsamında 2016 yılı sonuna kadar toplam 165.000.00 TL, 2017 yılında ise 30.000,00 TL hibe desteği sağlanmış olup, hibe desteği ile kendi işini kuran engeliler işyerlerinde ziyaret edilmiştir” dedi.

Kaya, İŞKUR olarak engelli ve eski hükümlülere 36 bin TL’ye kadar hibe için son başvuru tarihinin de 12 Haziran olduğuna değinerek, şu uyarılarda bulundu: “Engelli ve Eski Hükümlülerin kendi işini kurarak işgücü piyasasına entegrelerini  hedefleyen Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) un  bu yönde hazırladığı  başvuru rehberi   2017/2. dönem hibe programına ilişkin başvuru rehberi www.iskur.gov.tr adresinde yayınlanmıştır.

Kimler başvurabilir?  (Engelli ve Eski Hükümlüler başvurabilir.)

1- Kuruluş İşlemleri Desteği    İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, sigorta, ruhsatlar gibi masraflar için belge karşılığı olmak üzere en fazla 2.000 TL.
2- İşletme gideri desteği    Sözleşme imza tarihinde sonra 12 ay süre ile belge karşılığı olarak işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma, tanıtım) en fazla % 60’ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 4.000 TL.
3- Kuruluş Desteği (vergiler dahil toplam 30.000 TL)

Yeni dönem engelli ve eski hükümlü proje teklifleri 12 haziran 2017 mesai bitimine kadar  bir asıl bir kopya  olarak elden verilecek veya posta ile  il müdürlüğümüze gönderilecektir. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden alınabilir.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER