İŞKUR’dan üniversite öğrencilerine yaz tatili müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İcraat Programları kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda gençlere yönelik yeni bir proje olan ‘Sosyal Çalışma Programı’ İŞKUR tarafından hayata geçiriliyor.

İŞKUR’dan üniversite öğrencilerine yaz tatili müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan İcraat Programları kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinasyonunda gençlere yönelik yeni bir proje olan ‘Sosyal Çalışma Programı’ İŞKUR tarafından hayata geçiriliyor.

Sosyal Çalışma Programı’nın (SÇP) hedefinin Yükseköğretim Kanunu kapsamında açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç yükseköğretim öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını sağlamak, mesleki niteliklerini geliştirmek, toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda sunulan hizmetlere geçici süreyle katılımlarını sağlamak ve bu kişilere çalışma disiplini kazandırmak olduğunu kaydeden Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Gümüşhane İl Müdürü Hikmet Kaya, SÇP programının Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında toplumsal faydanın yüksek olduğu alanlarda kamu kurum veya kuruluşlarıyla en fazla 3 ay süreyle doğanın korunması. kültürel mirasın restorasyonu, korunması ve tanıtılması, kütüphanelerin bakımı ve düzeni ve kamu kurumlarının kültürel ve sosyal hizmetlerinin desteklenmesi alanlarında uygulanacağını söyledi.

Kaya, programa katılım şartlarını, “Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak , emekli ve malul aylığı almamak, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu kapsamındaki yükseköğretim kurumlarına kayıtlı aktif statüde öğrenci olmak (açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç). Uzaktan eğitim alanlar SÇP’ye katılabilir. Katılımcı adaylarının öğrencilik statüsüne ilişkin veriler web servis aracılığı ile Yükseköğretim Kurumu Başkanlığından alınacak olup web servisin kullanılamadığı durumlarda katılımcı adaylarından aktif öğrencilik durumlarını gösterir belge istenebilecektir, SÇP’lerin uygulama süresi içerisinde, dersleri devam eden veya zorunlu staj yapmakta olan kişiler programlardan yararlanamaz. Üniversitelerin yaz okulu uygulama programlarından ders alan öğrenciler SÇP’den yararlanamaz” olarak açıkladı.

Sosyal Çalışma Programlarının İŞKUR işbirliği ile kamu kurumlarında uygulanacağını, açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere başarılı, aktif öğrenci kaydı olan bütün yükseköğretim öğrencilerinin programa katılabileceğini dile getiren Kaya, “Herhangi bir bölüm ayrımı bulunmaksızın öğrenci kendisine en uygun olan programa katılabilecektir. Öğrenciler, diledikleri ildeki Sosyal Çalışma Programına başvurabilirler. İkamet edilen veya öğrenim görülen il olması şartı aranmaz. Her bir öğrencinin bir yaz döneminde en fazla 3 programa başvuru hakkı bulunduğundan, tüm programlara başvuru yapılamaz. Her bir Sosyal Çalışma Programı belirli sayıdaki kontenjanla açılır. Katılımcılar merkezi kura/liste/noter kurası yöntemlerinden biri ile belirlenir. Kontenjan sayısı kadar sıralı yedek katılımcı belirlenir. Günlük sosyal çalışma süresi 8 saattir. Bu sürenin 7,5 saati çalışma yarım saati dinlenme süresidir. Haftalık çalışma süresi 3 gündür. 2019 yılı yaz dönemi için toplam süre azami 39 gündür. Öğrenciler, programa katılım sağladıkları her gün için 67,36 TL ödeme almaya hak kazanır. Ayrıca yine bu günler için emekliliğe etki eden sigortaları dâhil tüm sigorta primleri yatırılır. Program dolayısıyla katılımcıların KYK bursları/öğrenim kredileri kesilmez. Katılımcıların programa devam zorunlulukları vardır. Ancak yüklenicinin onayı olması kaydıyla 5 güne kadar mazeret göstererek programa katılmama hakları bulunmaktadır. Katılımcılara bu günler için herhangi bir ödeme yapılmaz. Sağlık raporları da bu süreye dâhildir. Öğrencilik dönemi boyunca Sosyal Çalışma Programından toplam 3 ay (90 gün) yararlanma hakkı bulunmaktadır. Sosyal Çalışma Programı başvuruları, 25-28 Haziran 2019 tarihleri arasında yapılacak  olup, 08.07.2019-30.09.2019 tarihleri arasında uygulanacaktır” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER