İstiklal aşkına 1921 fidan

Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde milli şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nın kabulünün 100.yılında 1921 adet fidan dikildi.

İstiklal aşkına 1921 fidan

İlçede bulunan Telme Göleti yanında şenlik havasında geçen fidan dikimine İlçe Kaymakamı Yasin Gürkan, Belediye Başkanı Mutlu Özel, Yeşilbük Belediye Başkanı Sezai Doğan, Hakim Burcu Kepez, İl Genel Meclisi Üyeleri Kadir Yıldız, Kürşat Karabıçak, kurum amirleri, AK Parti İlçe Başkanı Kazım Tosun, MHP İlçe Başkanı Veysel Çubukçu, Kur'an-ı Kerim hafızlık kursu talebeleri, ilkokulundan üniversitelisine öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Kaymakam Gürkan, “Yarın kıyamet kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin", "Ormandan, ağaçtan bir dal kesenin başı kesile" anlayışından gelen bir milletiz. İnşallah Mehmet Akif Ersoy ve şehitlerimiz için dikilen bu fidanlar kıyamete kadar yeşil kalır, insanlar, hayvanlar, böcekler istifade eder, bu güzel faaliyette emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Etkinlikte sarıçam, sedir, doğu mazısı, selvi, ceviz, ahlat, badem ve akasyadan oluşan ve İstiklal Marşı'nın kabul tarihi olan 1921 yılını temsil eden bin 921 adet fidan toprakla buluşturuldu.


 

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2021, 21:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER