İzci ve dağcılar 100. yılı Zigana’da kutladı

Gümüşhane’de izci ve dağcılar Cumhuriyetin 100.yılını coşkuyla kutlamak ve farkındalık oluşturmak için Zigana Dağı’nda doğa yürüyüşü ve gezi gerçekleştirdi.

İzci ve dağcılar 100. yılı Zigana’da kutladı

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü ve Dağcılık İl Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinliğe 40 sporcu katıldı.

Sporcular araçlarla Avrupa’nın en uzun, dünyanın 3.en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan 14,5 kilometrelik Yeni Zigana Tüneli’ni aşarak yurt içi ve yurt dışından birçok turiste ev sahipliği yapan Zigana Dağının nazar boncuğu Limni Gölü’ne ulaştı.

Burada bol bol fotoğraf çeken sporcular klarnet sanatçısı Mehmet Turan’ın çaldığı 100. Yıl Marşı, İzmir marşı, İstiklal Marşı gibi marşları hep bir ağızdan söyleyerek Cumhuriyetin 100. yılını kutladı.

Ardından araçlarla Zigana Köyü’ne geçen sporcular burada yemek yedikten sonra tarihteki 16 Türk Devleti’nin bayraklarıyla fotoğraf çektirdikten sonra tarihi İpek Yolu boyunca doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Yaklaşık 8 kilometrelik parkurda sporcular marş söyleyerek yürüyüşü tamamladı.

Etkinlikle ilgili açıklama yapan Dağcılık İl Temsilcisi Yılmaz Şahin, “Her yıl kutladığımız Cumhuriyet Bayramı’mızın bu yıl 100. yılını kutlamak bizlere ayrı bir gurur yaşattı. Bu yılki kutlamamızı bölgemizin sembollerinden Zigana Dağı’nda yaptık. Katılan tüm sporculara teşekkür ederim. Başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun kahraman silah arkadaşlarına bu vatan için hiç çekinmeden canlarını feda ettikleri için saygı ve minnetlerimi sunuyorum” dedi.

Etkinliğin ardından bir açıklama yapan Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü Başkanı Ercan Küçüköner ise “100 yıl önce zaferle neticelenen bağımsızlık mücadelemiz Cumhuriyetle taçlanmıştır. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın kahramanlarını, büyük fedakarlıklarıyla gönlümüzde ebedileşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum” dedi. 

Bu tür etkinliklere devam edeceklerini belirten Küçüköner, bir sonraki etkinliklerinin 4 Kasım’da Şiran’ın doğal ve tarihi değerlerini inceleyeceklerini belirterek tüm doğa ve kültür tutkunlarını programa davet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER