İzci ve Dağcılardan 23 Nisan yürüyüşü

Gümüşhane’de İzcilik İl Temsilciliği ve Dağcılık İl Temsilciliği tarafından 23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin kuruluşunun 102.yıldönümü nedeniyle “23 Nisan Milli Egemenlik Yürüyüşü" yapıldı.

İzci ve Dağcılardan 23 Nisan yürüyüşü

Torul ilçesi sınırlarındaki Zigana dağında gerçekleştirilen etkinliğe İzcilik İl Temsilcisi Ercan Küçüköner, Dağcılık İl Temsilcisi Yılmaz Şahin, izci, dağcı ve doğaseverler katıldı. 

Etkinliğin ilk etabında iftar öncesinde 6 kilometrelik doğa yürüyüşü yapan katılımcılar, bölgedeki tesislerde iftar yaptıktan sonra ardından 5 kilometre de gece yürüyüşü gerçekleştirdi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren İzcilik İl Temsilcisi Ercan Küçüköner, “TBMM’nin açılışının 102.yılında, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bu mutlu günümde yalnız bırakmamak, onların sevincine ortak olmak ve de farkındalık oluşturmak için yürüyüş gerçekleştirdik. Egemenliğin millete verildiği 23 Nisan 1920' den bugüne kadar 102 yıl geçmiş ve bu gerçek hiçbir zaman değişmeyecektir. Bu ülkede güller, hep kırmızı açar. Bu kımızı güller de istiklalimiz ve istikbalimiz olan çocuklarımızdır. Türk Milleti'ne egemenlik hakkını ve gücünü veren mavi gözlü Bozkurt Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bütün vatan şehitlerimizi, saygı minnet ve rahmetle anıyoruz” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER