İzciler Sarıçiçek köyünü keşfe çıktı

İl içi ve il dışı faaliyetleriyle farkındalık oluşturan Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü, son etkinliğini 29 Mayıs Fetih Yürüyüşü adıyla çiçekleri ve konaklarıyla ünlü Sarıçiçek Köyü’nde yaptı. 

İzciler Sarıçiçek köyünü keşfe çıktı

Merkeze bağlı Sarıçiçek köyünde 37 sporcunun katıldığı program Kabaköy Ayasofya Camisi’nde başladı. Türkiye’de bulunan 9 Ayasofya Camisi’nden biri olan Kabaköy Ayasofya Camisi’nde incelemelerde bulunan sporcular, cami hakkında program organizatöründen bilgi aldılar. 

Programın sonraki durağı sarı çiçekleri ve tarihi konaklarıyla ünlü Sarıçiçek Köyü oldu. Usta ve çırak hikayesiyle herkesi büyüleyen Sarıçiçek Köy odalarını gezen ve bol bol fotoğraf çektiren izciler, ustanın yaptığı konakta da kahvaltı yaptılar. Kahvaltıdan sonra yaklaşık 8 kilometrelik vadi boyunca yürüyen sporcular sarıçiçekleri ve doğayı doyasıya seyretme şansını yakaladılar.

Programdan sonra açıklama yapan Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü başkanı Ercan Küçüköner, İstanbul’un fethine ithafen yürüdüklerini ve yürüyüşün adını da 29 Mayıs Fetih Yürüyüşü koyduklarını belirtti. 

Milli günlerin milletin hafızasında yer tutması gerektiğini aktaran Küçüköner, amaçlarının gezmek ve görmek olduğu kadar bu önemli günlerde de bilinç oluşturmak olduğunu belirterek Sarıçiçek Köyü’ne daha önce de geldiğini ve köye hayran kaldığını vurguladı ve kendilerini ağırlayan köy muhtarı Metin Gündüz’e de teşekkür etti.

Sporcularla birlikte programa katılan fotoğrafçı Zeynep Yılmaz ise hem Ayasofya Cemisini hem de Sarıçiçek Köyü’nü çok beğendiğini söyledi. Milli günlerin önemine de değinen Yılmaz, böyle günlerin hatırlanması ve bilincin oluşturulmasında STK’ların önemli bir rolü olduğunu belirtti. Özellikle konaklara hayran kaldığını aktaran Zeynep Yılmaz, programı düzenleyen Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü’ne teşekkür etti.

Programa ev sahipliği yapan Sarıçiçek Köyü muhtarı Metin Gündüz de gelen tüm sporculara teşekkür ederek köyün yaz boyunca onlarca misafiri ağırladığını ve gelenek olarak bundan memnuniyet duyduklarını aktardı. Muhtar Gündüz, kapılarının herkese açık olduğunu belirterek tarihi konakları ve eşsiz doğasıyla herkesi Sarıçiçek Köyü’ne davet etti. 

Gümüşhane İzcilik ve Doğa Spor Kulübü bir sonraki programını Erzincan’ın Kemaliye ilçesine gerçekleştirecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER