İzcilerden Bayburt’a kültür gezisi 

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü, komşu şehrimiz Bayburt’a kültür gezisi düzenledi. 

İzcilerden Bayburt’a kültür gezisi 

15 sporcunun katıldığı etkinlikte ilk durak 2021 yılında Avrupa’da yılın müzesi seçilen ve 2022 yılında Avrupa Birlği Kültür Mirası ödülünün sahibi olan Kenan Yavuz Etnoğrafya Müzesi oldu. Burada, geçmişten günümüze hem hayvancılıkta hem de tarımda kullanılan birçok aleti inceleme fırsatı bulan sporcular aynı zamanda müzenin kurucusu Kenan Yavuz ile de kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Sporcuların ikinci durağı ise doğal güzellikleriyle herkesi kendine hayran bırakan Demirözü Barajı oldu. Burada tekne turuna katılan doğa severler kemençe sanatçısı Temel Bıçakçı’nın performansıyla da doyasıya eğlendi.

Son olarak Bamsı Beyrek Seyir Terası’nı ve Bayburt kent merkezini ziyaret ederek programı sonlandıran sporculardan Adem Meydan, etkinliğin sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleştiğini belirterek, “Bu tür geziler sayesinde daha önce hiç gitmediğimiz yerlere gidiyoruz ve coğrafyamızı tanıyoruz. Bu tür faaliyetler daha sık olması gerek. Programı gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü Başkanı Ercan Küçüköner ise etkinliğe katılan tüm kültür elçilerine teşekkür ederek, “Amacımız Türk İslam coğrafyasını, tarihini, Anadolu kültür ve medeniyetini aynı zamanda emeğini yerinde görmek, geçmişi hayırla ve saygıyla yad etmek, içselleştirmek. Tarih, kültür, medeniyet, zamana yolculuk konseptli etkinliklerimizi çok önemsiyoruz. Kulüp yaptığımız doğa yürüyüşü, kültür gezisi, çadırlı kamp etkinliklerimize düzenli ve programlı olarak devam edeceğiz. İlimizdeki tüm izci, dağcı, doğaseverleri ve kültür elçilerini programlarımıza davet ediyoruz” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER