İzcilik, Doğa ve Spor Kulübü 2 yaşında

Gümüşhane’de 24 Kasım 2021 tarihinde kurulan Gümüşhane İzcilik, Doğa ve Spor Kulübü üyeleri kuruluşlarının ikinci yıldönümünde bir araya geldi.

İzcilik, Doğa ve Spor Kulübü 2 yaşında

Tarihi Balyemez Konağında bir araya gelen kulüp üyelerine Dağcılık İl Temsilcisi Yılmaz Şahin ve Gümüşhane’nin ilk ve en uzun soluklu dağcılık kulübü olan GÜDAK’ın başkanı Mustafa Akbulut da katıldı.

Kahvaltı programında kulüp üyeleri ve doğaseverleri bir araya getiren Gümüşhane İzcilik, Doğa ve Spor Kulübü Başkanı Ercan Küçüköner, 24 Kasım 2021 tarihinde kurdukları kulüplerinin kısa zamanda başarılı işler yaptığını söyledi.

Geçtiğimiz hafta il dışında olmaları nedeniyle kuruluş yıldönümü programını bugün yaptıklarını ifade eden Küçüköner, Gümüşhane’nin doğal ve kültürel değerlerini kentteki kültür elçileriyle birlikte tanıtmayı misyon haline getiren kulüplerinin kültür gezisi konseptli etkinlikler düzenlediğini hatırlattı.

Kulüplerinin 3 ana amacı olduğunu ifade eden Küçüköner, “Kulüp olarak Gümüşhane’de tüm doğaseverlere doğa yürüyüşleri yaptırmak, Gümüşhane ve çevre illere kültür gezileri yaparak ilimizi tanıtmak ve izciliğin temeli ve kökü olan çadırlı-yatılı öğrenci ve öğretmen kampları yapmak amacındayız. Biz Gümüşhane’de doğa spor kulüplerimizin sayısının artmasını istiyoruz. İnşallah bizden sonra bu tür kulüplerin sayısı artar” dedi.

Gümüşhane’deki tüm insanlara açık etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Küçüköner, Gümüşhane’nin ilk dağcılık kulübü olan GÜDAK’ın iyi bir başlangıç yaptığını, doğa bilinci ve doğa sporlarını Gümüşhane’ye yayarak iyi bir istikrar oluşturduğunu belirterek kentin tanıtımına katkıları için başkan Mustafa Akbulut ve GÜDAK’a teşekkür etti.

Programda daha sonra kulübün bugüne kadarki faaliyetlerine katkı sağlayanlara plaket takdim edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER