Jandarma’dan trafik eğitimleri

Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığına ait mobil tırda vatandaşlara ve öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi verdi, Mobil Trafik Eğitim Tırında çocuklara trafik kurallarını anlattı.

Jandarma’dan trafik eğitimleri

Merkeze bağlı Kale Köyünde bulunan İlköğretim okullarında öğrenim gören geleceğin teminatı öğrencilere öğretmenlerine Jandarma Mobil Trafik Eğitim Tırında teorik eğitim aldıktan sonra eğitim parkurunda pedallı arabalara binen öğrenciler, jandarma personeli gözetiminde emniyet kemeri, trafik ışıkları, uyarı levhaları ve yaya geçitleri konusunda uygulamalı eğitim aldı. Öğrencilere eğitimlerin ardından Jandarma Dergisi ve Jandarma Boyama Kitabı dağıtıldı.

Etkinlikler kapsamında ayrıca 15 Temmuz Zafer Meydanında ekiplerin kontrolünde Emniyet Kemeri Simülasyon Aracına bindirilen 15 yaşını geçmiş öğrencilerle birlikte yetişkinler ters dönen, çarpmanın şiddetiyle sağa, sola savrulan araç içerisinde trafik kazası anlarına tanıklık etti.

Emniyet kemerinin bir trafik kazasında ne denli önemli olduğuna dikkat çekmek ve trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla düzenlenen etkinliğe öğrenciler, vatandaşlar ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.  

Emniyet kemeri simülasyon aracını test eden öğrenci ve vatandaşlar araçtan indikten sonra emniyet kemerinin önemini anladıklarını bundan sonra trafiğe çıktıklarında emniyet kemeri takacaklarını söylerken etkinliğe katılan vatandaşlar alkollü hissi veren alkol gözlüğü takarak penaltı atışları da yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER