Kabaktepe’ye Şehitlere Saygı yürüyüşü düzenlendi

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Gençlik Haftası nedeniyle düzenlenen “Şehitlere saygı yürüyüşü” Kabaktepe Şehitliğine gerçekleştirildi.

Kabaktepe’ye Şehitlere Saygı yürüyüşü düzenlendi

İlçeye bağlı Kabaktepe mevkiinde 1917 yılındaki Rus işgali sırasında kanlı çatışmaların yaşandığı ve hazin bir hikayesi bulunan 2 bin 300 metre rakımlı tepede şehit düşen 7 askerin bulunduğu şehitliğe gerçekleştirilen yürüyüş Güvende yaylasından başladı.

İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ömer Çavuşoğlu öncülüğünde harekete geçen katılımcılar ve gençler bahar güneşiyle ısınırken yol güzergahı boyunca bulunan kar kütlelerinin üzerine çıkarak serinledi.

Yaklaşık 6,5 kilometrelik parkurun sonunda ulaştıkları şehitlikte meftun şehitler ve tüm şehitler için Kur’an okuyup dua eden gençlere şehitlikle ilgili bilgiler verildi, Kürtün Belediye Başkanlığı tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Milli savunma Bakanlığı Arşivler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Kabaktepe’de şehit olan 7 erden 5’inin kimliğinin belirlendiği Kabaktepe Şehitliği bölgeye hakim bir tepede yer alıyor.

Kabaktepe Şehitliği'nde Milli Savunma Bakanlığı Arşiv Müdürlüğü'nün 1. Dünya Savaşı Zayiat Defteri'nde yer alan şehitlerin kimlikleri ise şöyle: "11. Kolordu 102. Alay 2. Bölük Komutan Vekili Kastamonu Tosya 1297 doğumlu Mehmet Efendi, 88. Tabur 2. Bölük Piyade Er 1309 İznik Doğumlu Hüseyin Muhacirkorucuoğulları, Piyade Er Tokat Reşadiye İlçesi Çakırlı Köyü 1308 doğumlu Esat Uzunömeroğulları, 102. Kafkas Taburu 2. Bölük Takım Zabiti İçel Silifke 1304 doğumlu Osman Nuri Efendi ve 11. Kafkas Hücum Bölüğü Takım Zabiti Piyade Teğmen Artvin Yusufeli 1304 doğumlu Ziya Efendi. Diğer iki şehidin ise kimlikleri tespit edilemedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER