Kadın STK'ları Gümüşhane'de Buluşuyor

Bölgesel Gelişme Faaliyetlerini Destekleme Derneği (GEFAD) tarafından yürütülen “Gümüşhane’de Sosyal ve Ekonomik Yaşamdaki Kadın Rolünün Geliştirilmesi Projesi” kapanış toplantısı 22 kadın sivil toplum örgütünün katılımı ile Gümüşhane’de yapılacak.

Kadın STK'ları Gümüşhane'de Buluşuyor
Bölgesel Gelişme Faaliyetlerini Destekleme Derneği  (GEFAD) tarafından yürütülen “Gümüşhane’de Sosyal ve Ekonomik Yaşamdaki Kadın Rolünün Geliştirilmesi Projesi” kapanış toplantısı 22 kadın sivil toplum örgütünün katılımı ile Gümüşhane’de yapılacak.

Dernek Başkanı Gülşah Yılmaz, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteği ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında uygulanan “Gümüşhane’de Sosyal ve Ekonomik Yaşamdaki Kadın Rolünün Geliştirilmesi Projesi” kapanış toplantısının 15 Kasım tarihinde yapılacağını bildirdi.

Yılmaz, etkinliğin çeşitli illerden 22 davetli sivil toplum örgütünün katılımıyla Gümüşhane Kültür Merkezinde yapılacağını belirterek, “Etkinlikte, Ege Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mehmet ESEN tarafından proje saha araştırması sonuçları açıklanırken Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr Füsun Çoban Döşkaya tarafından “Sosyal ve Ekonomik Yaşamdaki Kadın” konulu sunum yapılacak. Programda ilçelerde yeni kurulan 4 kadın derneğinin ödüllendirilmesi yanında, Kadın Kooperatifleri İletişim Ağı (KİA), Çok Amaçlı Toplum Merkezleri (ÇATOM), Akdeniz Kadın Kültür ve İşletme Kooperatifleri Birliği temsilcisinin sunumu yer alacak. Çanakkale’den Biga Kadın Kültür Çevre İşletme Kooperatifi, İzmir’den Seferihisar Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve İstanbul’dan Tarihi Eyüp Oyuncakları Kadın Kültür ve İşletme Kooperatifi’nin temsilcileri sivil toplum kuruluşlarının tanıtımlarını gerçekleştirecek.” dedi.

Kültür Merkezi sergi salonunda davetli 22 sivil toplum örgütünün kendi üretimleri olan yöresel ürünlerini sergileyeceğini kaydeden Yılmaz, “Sergi salonuna kurulacak stantlarda ahşap oyuncaklardan enginar reçeline, bitkisel boyalı ipek fularlardan hediyelik kutulara kadar, yüzlerce kadın STK ürünleri yer alacak. Sergi ile bölge kadınları ülkemizdeki iyi uygulamaları yakından tanıma fırsatı bulurken stantlarda sergilenen yöresel ürünleri de satın alabilecek.” diye konuştu.

Ulusal Kadın ve Kadın STK'ları Buluşması adı altında yapılacak toplantıya; Akdeniz Kadın Kültür ve İşletme Kooperatifleri Birliği, Balçova Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Beyoğlu Lider Kadın çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Biga Kadın Kültür Çevre İşletme Kooperatifi, ÇATOM Adıyaman Gerger, ÇATOM Batman, ÇATOM Diyarbakır Fatih Paşa, ÇATOM Gaziantep Nurdağı, ÇATOM Kilis İslambey, ÇATOM Mardin Ömerli, ÇATOM Siirt Şirvan, ÇATOM Şanlıurfa Parmaksız, ÇATOM Şırnak Merkez, İlk Adım Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Kadın Kooperatifleri İletişim Ağı (KİA), Karaburun Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Kartal Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi, Mordoğan Çok Amaçlı İşletme Kooperatifi, Ödemiş ve Yöresi Kadın Çevre Kültür ve İşletme kooperatifi, Seferihisar Hıdırlık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Tarihi Eyüo Oyuncakları vb. Kadın Kültür ve İşletme Koopearatifi, Tomurcuk Kültür Dayanışma ve İşletme Kooperatifi’nin katılacağı toplantıda 6 STK temsilcisi konuşma sunum yapacak.

Haberin Kaynağı: Hüseyin Özgün

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2012, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER