Kadınlardan kermes

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi tarafından kadınların ev ekonomisine destek ve öğrencilere yardım amacıyla kermes düzenlendi.

Kadınlardan kermes
HABERİN GALERİSİ
Kadınlardan kermes

Kadınlardan kermes

Karşıyaka Mahallesi 15/A adresinde 28 Ağustos'a kadar devam edecek kermesin açılışını Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek ve eşi Sibel Taşbilek gerçekleştirdi.

Açılışın ardından eşiyle birlikte kermesi gezerek Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şube Başkanı Aynur Çubukçu’dan bilgi alan Vali Taşbilek kermesin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi olarak her zaman kadınların yaptıkları el işlerini, ürettikleri yöresel ürünleriyle ev ekonomilerine destek vermelerini önemsediklerini kaydeden Çubukçu, “Daha önceden söz verdiğimiz gibi kadınlarımızı teşvik etmek amacıyla bu kermesi düzenliyoruz. Amacımız biraz da kooperatifleşmeye teşvik etmek. İkinci acımız ise Gümüşhane'de ihtiyaç sahibi aileler ve öğrencilere yardım etmek, onların ev ekonomilerine katkıda bulunmak. Burada satış yapan kadınların el becerilerini geliştirmesi amacıyla bu kermesi düzenliyoruz. Bu arkadaşlarla beraber kooperatif kurulursa çok iyi olur. Kermeste 10 kişiye yakın bir ekiple satış yapıyoruz. Amacımız ve önceliğimiz ihtiyaçlı aileler ve öğrenciler. Kermesle okullar açıldığı zaman ihtiyaçlı öğrencilere de yardım edeceğiz” diye konuştu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER