Kadınların geleneği bozulmadı

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya Kadınlar gününü anlamlı etkinliklerle kutladı.

Kadınların geleneği bozulmadı

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da 8 Mart Dünya Kadınlar gününü anlamlı etkinliklerle kutladı.

Dernek Başkanı Aynur Çubukçu ve yönetim kurulu üyeleri ilk olarak sabah saatlerinde Vali Kamuran Taşbilek’i ziyaret ederek günün anısına çiçek takdim etti. Kadınlar gününün önemi ve dernek faaliyetleri hakkında gerçekleştirilen sohbetin sonunda Vali Taşbilek, kendisini ziyaret eden dernek yöneticilerinin gününü kutlayarak çeşitli hediyeler takdim etti.

Vali Taşbilek’in ardından Belediye Başkanı Ercan Çimen’i makamında ziyaret eden dernek yöneticileri Başkan Çimen’e çiçek takdim etti. Başkan Çimen’in eşi Gülsen Çimen’in de eşlik ettiği ziyarette Başkan Çimen kadınların günlerini kutlayarak çeşitli hediyeler takdim etti.

Program kapsamında öğleden sonra da il merkezindeki en yaşlı kadın olan 106 yaşındaki Nazmiye Kolotoğlu’nu evinde ziyaret eden Başkan Çubukçu ve yönetim kurulu üyeleri, Nazmiye nine ve ona bakan kızlarının da Kadınlar Gününü kutladı.

5 çocuk ve 15 torun sahibi Nazmiye Kolotoğlu’nun hayır duasını alan Çubukçu ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra Hüseyin ve Zarife Özdamar çiftini evlerine ziyaret ederek 25 yaşındaki kızları Nezahat Özdamar’la görüşerek gününü kutladı.

Etkinlikler kapsamında heyet son olarak Kale köyündeki Özel Gülen Yüzler Bakım evini ziyaret etti.

Bakım evine kadınların kendi elleriyle yaptığı yemekler ve yaş pastalarla giden heyet, bakımevindeki özel misafirlerle saz ve kemençe eşliğinde türküler söyledi, horon oynadı, sohbet edip eğlendi. 

Bakım evinin yetkililerinden çalışmalarıyla ilgili bilgiler de alan heyet özel bireyleri sevindirdikten sonra Gümüşhane’ye döndü.

Türk Kadınlar Birliği 9 Mart Cumartesi günü de sadece kadınlara özel "dünya kadınlar gününü hep birlikte kutlamak dileğiyle" temalı Ramada Gümüşhane Otelde müzik eğlence programıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarını sona erdirecek.

Türk Kadınlar Birliği Gümüşhane Şubesi Başkanı Aynur Çubukçu, kadınların 5 Aralık seçme ve seçilme hakkının verilmesi ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olmak üzere 2 önemli günleri olduğunu belirterek, bu iki günün birbirini tamamladığını söyledi.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin temellerini atarken gerçekleştirdiği devrimlerde asla kadın-erkek ayrımı yapmadığını vurgulayan Çubukçu, "Çağımızda kadının memleketimizin ekonomik, kültürel ve politik yapısında büyük bir rolü vardır. Kadının hakları dünyaya geldiği andan itibaren başlar. Ailenin temeli kadındır. Onun için 8 Mart'lar çok önemlidir. Türk kadını savaşta ve barışta, evinde ve meslek hayatında milletimizin kurtuluş ve yükselmesi yolunda kendine düşen görevleri daima başarmıştır. Şiddetin olmadığı, kadın cinayetlerinin yaşanmadığı nice 8 Mart'la diliyor, tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER