Kadir Gecesi mesajları

Gümüşhane'de bu gece idrak edilecek olan ve içerisinde Ramazan ayı olan bin aydan daha hayırlı olan Ramazan Bayramı'nın müjdecisi Kadir Gecesi nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

Kadir Gecesi mesajları

AK PARTİ GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ AV. CELALETTİN KÖSE

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının sonlarına yaklaşılırken, bu manevi havayı bin aydan daha hayırlı yapan Kadir Gecesine ulaşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz.

İnsanları engin düşünmeye ve değerlendirmeye yönlendiren bu gecenin, her zaman ve her mekânda muhtaç olduğumuz birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacağına, toplumu toplum yapan özelliklerin başında sayılabilecek olan saygı ve sevginin bu gecede gönüllerde hayat bulacağına inanmaktayız. Kadir Gecesi feyiz ve bereketi bin aydan daha hayırlı olan bir gecedir. Pek çok hayır ve bereketi bünyesinde barındıran, manevi haz ve coşkunun doruğa ulaştığı Ramazan ayının son günlerine yaklaşmanın hüznünü taşırken, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesine kavuşmanın da sevincini yaşıyoruz. Arınma ve bağışlanma fırsatı sunan bu mübarek gün ve gecelerde ibadetlerimizde, ahlaki yaşantımızda istikrar ve istikametin önemli olduğu bilinmeli, bugünü her gün yasamaya gayret etmeliyiz.

Kırgınlık, dargınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği egemen kılarak ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmalıyız. Birlik ve beraberliğe, kardeşlik ve dayanışmaya en çok muhtaç olduğumuz bu günlerde mübarek gün ve gecelerin önemini daha iyi idrak ederek, bu mübarek gecede, bu güzel vatanda birlikte yaşadığımız bütün kardeşlerimizi, felaketlerle boğuşan yakın ve uzak çevremizdeki tüm insanlar için sevginin, barışın ve huzurun olması en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm Gümüşhaneli hemşehrilerimizin ve İslam âleminin mübarek Kadir Gecesini tebrik ediyor ve bu gecenin, insanlığın barış, huzur ve saadetine, bütün müminlerin de affına vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

MHP GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ MUSA KÜÇÜK 

"Bin aydan daha hayırlı olduğu yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de müjdelenen mübarek Kadir Gecesi’ne kavuşmuş bulunmaktayız.

Manevi lütuf ve bereket kapılarının ardına kadar açık olduğu bu müstesna ve muazzez Gece’nin, yolumuzu ve ruhumuzu hidayet ışığıyla buluşturması en büyük dileğimdir.

Rahmet, mağfiret ve kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının içinde dualarla karşıladığımız Kadir Gecesi hepimiz açısından vazgeçilmez önem ve değerdedir.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bu kutlu Gece’de inmeye başlamış ve yeryüzü böylelikle ilahi nimet ve nurla taltif edilmiştir.

Bundan dolayıdır ki, Kadir Gecesi esenlik, huzur ve müjdelerle dolu manevi bir zamanın adı ve mesajıdır.

Bu itibarla umutsuzluğa, bezginliğe ve karamsarlığa tüm kapılar sürgülü ve tüm gönüller mesafelidir.

Ancak bu hikmet dolu kutsal günleri ve geceleri yaşadığımız şu günlerde, Türk-İslam âleminin üzerinde dolaşan musibetler, kanlı tezgâhlar ve insanlıkla izah edilemeyecek mezalimler hepimizi derinden yaralamaktadır.

Bilhassa İslam coğrafyasının içinde bocaladığı istikrarsızlık döngüsü ve kaos ortamı gerçekten de kaygı verici bir boyuta ulaşmıştır.

Dünyanın her tarafı Müslümanların çektiği ıstıraplara, yüz yüze kaldıkları zorbalıklara sahne olmaktadır.

Komşu coğrafyalarda Türkmenlerin çektiği sıkıntı, Somali’de bitmeyen dram, Filistin’in gözyaşları, Afganistan’daki facialar, Pakistan’daki sıkıntılar ve Müslümanların her tarafta çektiği azap, yoksulluk ve çileler büyük bir manevi külfet olarak hepimizin omuzlarına yeni sorumluluklar yüklemektedir.

Bu itibarla Türk-İslam âleminde yeni bir nefese, yeni bir dayanışmaya, yeni bir heyecana ve yeniden bir dirilişe fazlasıyla ihtiyaç bulunmaktadır.

Temennim mübarek Kadir Gecesi’nin bunun için bir eşik ve vesile olmasıdır.

Barışın, kardeşliğin ve güzelliğin öğütlendiği; dostluğun, merhametin ve muhabbetin övüldüğü; ayrılığın, nifakın, dargınlığın ve küslüğün reddedildiği kutlu dinimizin buyruklarında ihtiyacımız olan manevi tılsımın varlığı hepimiz için ilahi nimettir.

Bu ihsana bütünüyle nüfuz ederek bin yıllık kardeşliğin kuvvetleneceğini, Türk milletinin kendi kültür ve inanç köklerinden aldığı destekle belini doğrultabileceğini canı gönülden biliyor ve inanıyorum.

Bu düşüncelerle aziz milletimizin ve Türk-İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi’ni içtenlikle kutluyor, aşkla kaldırılan ellerin ve adanmışlıkla çarpan kalplerin eşliğinde yapılan duaların kabul görmesini içtenlikle niyaz ediyorum."

REKTÖR PROF.DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Dostluk ve kardeşliğin, bereket ve paylaşmanın hazzına eriştiğimiz Ramazan-ı şerifin içinde yer alan mübarek Kadir Gecesi’ne ulaşmanın huzur ve mutluluğunu birlikte yaşıyoruz. Kadir Gecesi, Rahman ve Rahim olan Allah’ın sonsuz merhamet ve lütfunu bolca tecelli ettirdiği, duaların kabul edildiği, günahlardan arınmanın müjdesini veren bir zaman dilimidir. Bu özel gece, bizlere manevi derinliklerde bir yolculuğa çıkma fırsatı sunarken, dualarımızı ve ibadetlerimizi daha derin bir anlamla yerine getirmemize vesile oluyor. Yüce Allah’a şükürler olsun ki, bize böylesine anlamlı bir gecede buluşma fırsatı verdi. Bizlere bu anlamlı gecede düşen görev, samimi dualarımızla Rabbimize yakararak, O’nun sonsuz rahmet ve merhametine sığınmaktır. Kalplerimizi temizlemek, affa ve mağfirete nail olmak için bu geceyi en iyi şekilde değerlendirmeli, birlik ve beraberlik içinde dualarımızı etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle birlikte Kadir Gecemizin birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşma ikliminde hepimizi birleştirmesini temenni ediyor, Gümüşhane Üniversitemiz ve Gümüşhaneli hemşehrilerimiz başta olmak üzere, tüm İslam Âleminin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle kutluyorum.”

TÜRK DİYANET VAKIF-SEN GÜMÜŞHANE İL TEMSİLCİSİ KÖKSAL SEVİM

“Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini tebrik ediyor, bu gecenin birliğimize, beraberliğimize ve bütün insanlığın huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Yüce Allah (cc) Kur’an-ı Kerim’de, Kadir gecesinin “Bin aydan daha hayırlı” olduğunu bizlere bildirmiştir. Böyle özel bir geceye tekrar kavuşmak ve bu geceyi gerektiği gibi ihya etmek önemlidir. Bu gecenin hayatımızdaki belki son Kadir gecesi olabileceği unutulmamalı, ona göre değerlendirilmelidir.

Kadir gecesini diğer gecelerden ve zaman dilimlerinden ayıran, üstün kılan en önemli özellik ise, Kur’an’ı Kerim’in bu gecede inmeye başlamasıdır.

Bu gece vesilesiyle de insanlık için bir kurtuluş ve hidayet rehberi olan Kur’an’ı okumalı, anlamalı, emir ve yasaklarını iyi öğrenerek hayatımıza tatbik etmeliyiz.

Bir taraftan Kadir gecesinin coşkusunu, diğer taraftan da on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü, sonrasında da sevinç günümüz olan bayrama ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz.

Kadir gecesinde muhasebe yaparak, Ramazan ayında kazandığımız güzel hasletlerin devamını sağlamalıyız. İşlediğimiz hata, günah ve eksikliklerimizden uzaklaşarak, bir daha yapmamak üzere tövbe ederek, Allah’tan af ve mağfiret dilemeliyiz.

Sevgili Peygamberimiz’in (sas) güzel ahlakını ve hayatını öğrenerek, yaşantımıza yön vermeliyiz.

Yaşantımızı Allah’ın rızasına uygun bir hale getirmeli ve örnek kişiler olabilmeliyiz. Kadir gecesi gibi önemli ve özel geceleri, yaşantımızda güzel değişikliklere vesile yapabilmeliyiz.

Yardımlaşma ve dayanışma duygularıyla, imkanı olanların olmayanlara kucak açması sağlanmalıdır. Zekat, sadaka ve yardımlarıyla ihtiyacı olanlar unutulmamalıdır. Yapılan iyilikler, sadece ve sadece Allah’ın rızasını kazanmak için yapılmalıdır. Yardım yapılırken, karşısındaki insanlar incitilmemeli, gösterişten uzak bir şekilde yardımlar yapılmalıdır. Bir elin verdiğini, diğer el bilmemelidir.

Sevgili Peygamber Efendimiz’in (s.a.s) “Allah’ım! Sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affet” şeklinde dua etmemizi tavsiye ettiği gibi, bizler de Allah’a yalvarmalı, kendimiz, ailemiz, milletimiz ve insanlık için dua etmeliyiz.

Gazze’de, Doğu Türkistan’da ve dünyanın neresinde olursa olsun, mazlumların felaha kavuşması için dualar edelim. Zalimlerin, zulümlerini yapamamaları için Allah’tan yardım isteyelim. Sevginin, saygının, huzurun, esenliğin ve kardeşliğin her yanı sarması için hem çalışalım, hem de niyazda bulunalım.

Bu duygularla; başta Gümüşhaneli kardeşlerimizin, milletimizin, gönül coğrafyamızın ve İslâm âleminin Kadir Gecesini tebrik ediyor, Yüce Allah’tan (cc) dualarımızı, yapılan yardımları, ibadetlerimizi ve tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etmesini niyaz ediyorum. Kadir Gecesinin, bütün insanlığın huzuruna ve esenliğine vesile olmasını, insanlığın bütün kötülüklerden kurtuluşa ermesini, Ramazan Bayramı’na da sağlık, huzur, birlik ve beraberlikle kavuşmamızı diliyorum.”

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2024, 00:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER