Kale köyünde temizlik seferberliği

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Kale köyünde Gümüşkale Kadın Kooperatifi ve Gülen Yüzler Engelli Bakım Merkezi öncülüğünde çevre temizliği etkinliği düzenlendi. 

Kale köyünde temizlik seferberliği

Etkinliğe Gençlik Merkezi gönüllüleri, Yeşilay gönüllüleri ve Gümüşhane Üniversitesi’nde eğitim gören Türk ve uluslararası öğrenciler katıldı.

42 kişilik yerli ve yabancı öğrenci ekibi ile 20 kişilik Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Yeşilay ve Gülen Yüzler Engelli Bakım Merkezi gönüllülerinden oluşan kalabalık ekip programa Yeşilay gönüllülerinin bağımlılığa yönelik bilgilendirme yapmasıyla başladı. 

Kale köyü 112 Acil Servis istasyonu önünden start veren gönüllüler Kale Koçkaya İlkokulu’na kadar olan 750 metrekarelik alanı çöplerden arındırdı.

Program gönüllülerin hummalı çöp toplama etkinliğinden sonra Gümüşkale Kadın Kooperatifi restoranında yemek yenilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

“Amacımız sosyal farkındalık oluşturmak”

Kendine has coğrafyası olan Gümüşhane’nin temiz tutulması gerektiğini vurgulayan Öğretim Görevlisi Ahmet Sayın, “Bugün bizim buradaki amacımız Kale Köyü’nde çevre temizliği yaparak sosyal farkındalık oluşturmak. 20 tane uluslararası öğrencimiz ve 20 tane de Türk öğrencimiz ile birlikte bu programa katıldık. Çocuklarımız belki de hayatlarında hiç gelip göremeyecekleri bir köyü bugün görüp tanıdılar ve temizlik yaptılar. Burada hem köydeki öğrencilerle hem de yerel halk ile tanıştılar. Burada yaşayan insanların da hoşuna gitti aralarında Afrikalı öğrencilerimiz olduğu için de dikkatlerini olumlu yönde çekti. Bulunduğumuz coğrafya yaylalarıyla meşhur bir şehir. Bu sebeple bu şehri temiz tutmak çok daha önemli. Köylerimiz daha temiz tutulabilir ve yatırım yapılabilirse Gümüşhane’nin çehresi önemli ölçüde değişeceğine inanıyorum. Gümüşhane turizme açık bir şehir ama bu da toplumun bilinçlendirilmesi ile mümkün” ifadelerini kullandı.

“Doğayı sevmeli ve korumalıyız”

Uluslararası Öğrenci Programı ile Gümüşhane Üniversitesi’nde eğitim gören Kamerunlu öğrenci Rocer Gilles ise “Bugün burada temizlik yaptık. Bu etkinliği çok sevdim. Çevre temizliğini çok seviyorum. Ben ve arkadaşlarım doğayı çok seviyoruz. Çevreyi kirletmeyelim ve her zaman temiz tutalım. Çünkü doğayı sevmeli ve korumalıyız. Ben çöplerimi hiçbir zaman yere atmıyorum çöp kutusuna atıyorum. Gümüşhane’de yaşayan herkes de çöplerini çöp kutusuna atmalı” diye konuştu.

Haber: Zeynep KAYA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER